Direktlänk till inlägg 25 december 2012

Sashimi med syrad fänkål

Av Maria - 25 december 2012 19:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

300 g  ryggfilé av pinfärsk lax, tex Fröyalax
½ fänkål
Några droppar citron
1 äggula
1 tsk  wasabi (mer om du vill ha mer sting)
½ msk  risvinäger 4,5%
2 dl  rapsolja
½ msk  kikkomansoja
1 tsk  flytande honung
Salt att smaka av

Nymalen peppar att smaka av
50 g  forellrom
1 skiva  grovt rågbröd gjort på surdeg
1 litet knippe  gräslök, fint skuren
Salt  

Peppar
Rapsolja till fritering

 

Gör så här:


Börja med fritera rågbrödet.

Hetta upp rapsolja i en kastrull, minst 1 cm i botten ska det vara.

Bryt rågbrödet i stora smulor och fritera till frasigt, ca 1 minut.

Låt rinna av väl på hushållspapper.

Ställ åt sidan. 
Skiva fänkålen fint, gärna på en mandolin.

Droppa över citron och salta och peppra.

Ställ åt sidan.
Gör majonnäsen genom att vispa samman rumstempererade äggulor med wasabi och risvinäger.

Tillsätt oljan droppvis under ständig vispning till en väldigt tjock majonnäs. 
Rör samman soja och honung och rör i blandningen i majonnäsen.

Tillsätt ev mer soja om du vill ha mer sälta eller salta.

Mal lite peppar över och rör runt. 
Skiva laxen i tunna skivor, ca 3 mm, och lägg direkt på tallriken. 
På ett dekorativt sätt, lägg den syrade fänkålen brevid, spritsa eller klicka ut wasabimajonnäs och toppa med forellrom, friterat rågbröd samt gräslök. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards