Direktlänk till inlägg 25 december 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
300 g ryggfilé av pinfärsk lax, tex Fröyalax
½ fänkål
Några droppar citron
1 äggula
1 tsk wasabi (mer om du vill ha mer sting)
½ msk risvinäger 4,5%
2 dl rapsolja
½ msk kikkomansoja
1 tsk flytande honung
Salt att smaka av
Nymalen peppar att smaka av
50 g forellrom
1 skiva grovt rågbröd gjort på surdeg
1 litet knippe gräslök, fint skuren
Salt
Peppar
Rapsolja till fritering
Gör så här:
Börja med fritera rågbrödet.
Hetta upp rapsolja i en kastrull, minst 1 cm i botten ska det vara.
Bryt rågbrödet i stora smulor och fritera till frasigt, ca 1 minut.
Låt rinna av väl på hushållspapper.
Ställ åt sidan.
Skiva fänkålen fint, gärna på en mandolin.
Droppa över citron och salta och peppra.
Ställ åt sidan.
Gör majonnäsen genom att vispa samman rumstempererade äggulor med wasabi och risvinäger.
Tillsätt oljan droppvis under ständig vispning till en väldigt tjock majonnäs.
Rör samman soja och honung och rör i blandningen i majonnäsen.
Tillsätt ev mer soja om du vill ha mer sälta eller salta.
Mal lite peppar över och rör runt.
Skiva laxen i tunna skivor, ca 3 mm, och lägg direkt på tallriken.
På ett dekorativt sätt, lägg den syrade fänkålen brevid, spritsa eller klicka ut wasabimajonnäs och toppa med forellrom, friterat rågbröd samt gräslök.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|