Direktlänk till inlägg 25 december 2012
Ingredienser:
RÅBIFF:
400 g älgfilé eller innanlår
Worcestershiresås efter smak
Salt
Peppar
SYRAD RÖDBETA OCH KAPRIS:
1 st rödbeta, tärnad
½ dl sherryvinäger
1 msk socker
½ tsk salt
20 g kapris
SENAPSMAJONNÄS, SCHALOTTENLÖK OCH FRISÉESALLAD:
1 st äggula
1 dl rapsolja
½ msk vinäger
½ msk dijonsenap
2 msk grov dijonsenap
Salt
Peppar
½ st schalottenlök, finhackad
Friséesallad
PEPPARROT OCH VAKTELÄGG:
1 st pepparrot, riven
4 st vaktelägg
Gör så här:
Råbiff:
Mal köttet två gånger.
Blanda sedan med några stänk Worcestershiresås.
Smaka av med salt och peppar.
Forma till små biffar, ett matskedsmått fungerar som en bra form.
Syrad rödbeta och kapris:
Tärna rödbetan i små bitar, ungefär lika stora som kaprisen.
Lägg i en skål tillsammans med vinägern, sockret och saltet.
Låt ligga och dra i minst 30 minuter.
Lägg upp på biffen tillsammans med grovt hackad kapris.
Senapsmajonnäs, schalottenlök och friséesallad:
Separera gulan från vitan.
Lägg gulan tillsammans med vinägern i en skål.
Vispa och häll på oljan, i en tunn tunn stråle, mycket mycket långsamt.
När majonnäsen börjat tjockna kan oljan hällas på i lite snabbare takt, men var försiktig.
Smaka av med senapen, salt och peppar.
Lägg upp majonnäsen på råbiffen och servera tillsammans med fint hackad schalottenlök och friséesallad.
Pepparrot och vaktelägg:
Riv pepparrot och lägg i en liten hög på råbiffen.
Kläck vaktelägget och separera gulan från vitan.
Spara halva skalet!
Lägg gulan i skalhalvan och sätt den ovanpå högen med den rivna pepparroten.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|