Direktlänk till inlägg 25 december 2012

Älgråbiff på 3 vis

Av Maria - 25 december 2012 21:15

Ingredienser:

RÅBIFF:
400 g  älgfilé eller innanlår
Worcestershiresås efter smak
Salt

Peppar


SYRAD RÖDBETA OCH KAPRIS:
1 st  rödbeta, tärnad
½ dl  sherryvinäger
1 msk  socker
½ tsk  salt
20 g  kapris


SENAPSMAJONNÄS, SCHALOTTENLÖK OCH FRISÉESALLAD:
1 st  äggula
1 dl  rapsolja
½ msk  vinäger
½ msk  dijonsenap
2 msk  grov dijonsenap
Salt

Peppar
½ st  schalottenlök, finhackad
Friséesallad


PEPPARROT OCH VAKTELÄGG:
1 st  pepparrot, riven
4 st  vaktelägg

 

Gör så här:


Råbiff:
Mal köttet två gånger.

Blanda sedan med några stänk Worcestershiresås.

Smaka av med salt och peppar.

Forma till små biffar, ett matskedsmått fungerar som en bra form. 


Syrad rödbeta och kapris:
Tärna rödbetan i små bitar, ungefär lika stora som kaprisen.

Lägg i en skål tillsammans med vinägern, sockret och saltet.

Låt ligga och dra i minst 30 minuter.

Lägg upp på biffen tillsammans med grovt hackad kapris.

 
Senapsmajonnäs, schalottenlök och friséesallad:
Separera gulan från vitan.

Lägg gulan tillsammans med vinägern i en skål.

Vispa och häll på oljan, i en tunn tunn stråle, mycket mycket långsamt.

När majonnäsen börjat tjockna kan oljan hällas på i lite snabbare takt, men var försiktig. 
Smaka av med senapen, salt och peppar.

Lägg upp majonnäsen på råbiffen och servera tillsammans med fint hackad schalottenlök och friséesallad. 


Pepparrot och vaktelägg:
Riv pepparrot och lägg i en liten hög på råbiffen.

Kläck vaktelägget och separera gulan från vitan.

Spara halva skalet!

Lägg gulan i skalhalvan och sätt den ovanpå högen med den rivna pepparroten. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 22 april 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Av Maria - Måndag 22 april 12:00

Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken)   Färsk frukt.   Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...

Av Maria - Måndag 22 april 08:45

Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...

Av Maria - Måndag 22 april 06:30

Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards