Direktlänk till inlägg 25 december 2012
Ingredienser:
RÅBIFF:
400 g älgfilé eller innanlår
Worcestershiresås efter smak
Salt
Peppar
SYRAD RÖDBETA OCH KAPRIS:
1 st rödbeta, tärnad
½ dl sherryvinäger
1 msk socker
½ tsk salt
20 g kapris
SENAPSMAJONNÄS, SCHALOTTENLÖK OCH FRISÉESALLAD:
1 st äggula
1 dl rapsolja
½ msk vinäger
½ msk dijonsenap
2 msk grov dijonsenap
Salt
Peppar
½ st schalottenlök, finhackad
Friséesallad
PEPPARROT OCH VAKTELÄGG:
1 st pepparrot, riven
4 st vaktelägg
Gör så här:
Råbiff:
Mal köttet två gånger.
Blanda sedan med några stänk Worcestershiresås.
Smaka av med salt och peppar.
Forma till små biffar, ett matskedsmått fungerar som en bra form.
Syrad rödbeta och kapris:
Tärna rödbetan i små bitar, ungefär lika stora som kaprisen.
Lägg i en skål tillsammans med vinägern, sockret och saltet.
Låt ligga och dra i minst 30 minuter.
Lägg upp på biffen tillsammans med grovt hackad kapris.
Senapsmajonnäs, schalottenlök och friséesallad:
Separera gulan från vitan.
Lägg gulan tillsammans med vinägern i en skål.
Vispa och häll på oljan, i en tunn tunn stråle, mycket mycket långsamt.
När majonnäsen börjat tjockna kan oljan hällas på i lite snabbare takt, men var försiktig.
Smaka av med senapen, salt och peppar.
Lägg upp majonnäsen på råbiffen och servera tillsammans med fint hackad schalottenlök och friséesallad.
Pepparrot och vaktelägg:
Riv pepparrot och lägg i en liten hög på råbiffen.
Kläck vaktelägget och separera gulan från vitan.
Spara halva skalet!
Lägg gulan i skalhalvan och sätt den ovanpå högen med den rivna pepparroten.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|