Direktlänk till inlägg 25 december 2012

Älgråbiff på 3 vis

Av Maria - 25 december 2012 21:15

Ingredienser:

RÅBIFF:
400 g  älgfilé eller innanlår
Worcestershiresås efter smak
Salt

Peppar


SYRAD RÖDBETA OCH KAPRIS:
1 st  rödbeta, tärnad
½ dl  sherryvinäger
1 msk  socker
½ tsk  salt
20 g  kapris


SENAPSMAJONNÄS, SCHALOTTENLÖK OCH FRISÉESALLAD:
1 st  äggula
1 dl  rapsolja
½ msk  vinäger
½ msk  dijonsenap
2 msk  grov dijonsenap
Salt

Peppar
½ st  schalottenlök, finhackad
Friséesallad


PEPPARROT OCH VAKTELÄGG:
1 st  pepparrot, riven
4 st  vaktelägg

 

Gör så här:


Råbiff:
Mal köttet två gånger.

Blanda sedan med några stänk Worcestershiresås.

Smaka av med salt och peppar.

Forma till små biffar, ett matskedsmått fungerar som en bra form. 


Syrad rödbeta och kapris:
Tärna rödbetan i små bitar, ungefär lika stora som kaprisen.

Lägg i en skål tillsammans med vinägern, sockret och saltet.

Låt ligga och dra i minst 30 minuter.

Lägg upp på biffen tillsammans med grovt hackad kapris.

 
Senapsmajonnäs, schalottenlök och friséesallad:
Separera gulan från vitan.

Lägg gulan tillsammans med vinägern i en skål.

Vispa och häll på oljan, i en tunn tunn stråle, mycket mycket långsamt.

När majonnäsen börjat tjockna kan oljan hällas på i lite snabbare takt, men var försiktig. 
Smaka av med senapen, salt och peppar.

Lägg upp majonnäsen på råbiffen och servera tillsammans med fint hackad schalottenlök och friséesallad. 


Pepparrot och vaktelägg:
Riv pepparrot och lägg i en liten hög på råbiffen.

Kläck vaktelägget och separera gulan från vitan.

Spara halva skalet!

Lägg gulan i skalhalvan och sätt den ovanpå högen med den rivna pepparroten. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 15 maj 15:15

Antal: 4 ´portioner   Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...

Av Maria - Onsdag 15 maj 08:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...

Av Maria - Tisdag 14 maj 06:34

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...

Av Maria - Måndag 13 maj 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards