Direktlänk till inlägg 25 december 2012
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
1 kg ishavsräkor med skal
6 stora skivor surdegsbröd
1 citron, skuren i klyftor
Dill att garnera med
LAKRITSAIOLI:
1 äggula
½ krm salt
1 vitlöksklyfta, finhackad
ca 2 tsk pressad limesaft + ev. lite finrivet skal
1½ dl neutral olja, t.ex raps- eller solrosolja
½ tsk mald lakritsrot
1 nypa svart- eller cayennepeppar
Gör så här:
Lägg äggulan till aiolin i en skål och tillsätt salt, vitlök och limesaft.
Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills blandningen tjocknar.
Vispa ner den malda lakritsroten och smaka av med peppar.
Rosta eller smörstek surdegsbrödet och lägg upp på tallrikar tillsammans med räkor, aioli och citronklyftor.
Garnera med dill och servera.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|