Direktlänk till inlägg 30 december 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g färska fina räkor
3 dl matolja
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
½ tsk salt
5 cm pepparrot
1 dl hackad dill
½ citron, skalet
½ citron, klyftor
80 g löjrom
Salt
Peppar
4 skivor vitt bröd
Gör så här:
Skala alla räckorna och blanda med hackad dill, riven pepparrot och rivet citronskal.
Gör sedan majonnäsen:
börja med två äggulor i en bunke, tillsätt senap, salt och vinäger.
Vispa ihop och tillsätt matoljan droppvis under konstant vispning.
När majonäsen tjocknat, kan du tillsätta oljan i högre tempo.
Vispa i olja tills majonäsen tjocknat, så tjock att när du drar vispen genom ska spåren stanna kvar och inte flyta ihop.
Blanda sedan i majonäsen i räkorna, blanda lite i taget så att räkorna inte badar i majonnäs.
Stek brödet i rikligt med smör på båda sidor så att det blir en fin yta.
Servera sedan skagenröran direkt på nystekt bröd och avsluta med en klick löjrom, riven pepparrot och en klyfta citron på varje toast.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|