Direktlänk till inlägg 2 december 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 kg musslor, färska eller frysta
En stor purjo eller två mindre
½-1 liter hönsbuljong
2 dl vispgrädde
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
Smör
Salt
Peppar
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök.
Snitta purjon på längden och skölj ur den noga under rinnande vatten.
Strimla sedan purjon.
Fräs allsammans i en stor kastrull eller stor stekpanna.
Lägg i väl sköljda och rensande musslor (köper du färska, så ta bort "skägget" och se till att de är väl förslutna före tillagning).
Rör ner chiliflakes.
Ta gärna mer om du gillar chili.
Häll på ½ liter buljong och 2 dl vispgrädde.
Beroende på kastrull kanske du behöver mer buljong.
Smaka av med salt och peppar.
Koka upp allsammans och låt sjuda i ett par minuter tills alla musslor öppnat sig.
Servera direkt i djupa sopptallrikar, ät och njut!
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|