Direktlänk till inlägg 11 december 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 salta sillar eller 4 urvattnade saltfiléer
1 rödlök
Lag:
1 dl ättikssprit, 12%
2 dl vatten
1½-2 dl socker
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
Garnering:
1 rödlök
Gör så här:
Vattna ur den hela salta sillen i kallt vatten ca 1 dygn.
Rensa och filea den.
Ta bort skinnet.
Skölj de urvattnade sillfiléerna väl.
Lägg dem hela eller skurna i bitar i en glasburk med skalad och skivad rödlök.
Blanda ingredienserna till lagen och koka upp den.
Låt den kallna.
Häll lagen över sillen.
Låt den stå kallt till nästa dag.
Garnera sillen med rödlök.
Sillens hållbarhet:
Sillen kan förfaras i kyllskåpet 1-2 veckor, i frys ca 3 månader.
Tina sillen i kylskåpet.
Häll helst bort lagen och ersätt den med en ny fräsch lag.
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|