Direktlänk till inlägg 30 december 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 kg räkor med skal, gärna färska av fin kvalitet
2 äggulor
2 tsk senap
1 msk vitvinsvinäger
6 dl matolja
1 kruka dill
10 cm färsk pepparrot, skalad
4 skiva vitt bröd (ej levain)
smör, till stekning
50 g löjrom
1 citron
Gör så här:
Skala alla räkor och ställ åt sidan.
Gör en majonnäs genom att lägga ner äggulor, senapen och vinägern i en bunke.
Tillsätt matoljan i en tunn stråle medan du vispar hela tiden.
Använd elvisp eller handvisp.
När majonnäsen är tjock och du ser dragen/spåren av vispen i majonnäsen är den klar.
Lägg alla räkor i en bunke, tillsätt fint plockad dill och blanda ner lite majonnäs i taget.
Tillsätt lite riven pepparrot och smaka av.
Slå på mer majonnäs för en rinnigare röra eller mer pepparrot för mer sting.
Ta fram brödet och skär ut önskad form utan att ta med kanterna, använd en skål eller ett glas som mall om ni vill ha runda bröd.
Stek sedan gyllene i smör.
Lägg upp bröden på tallrik, toppa med skagenröra och en rejäl klick löjrom.
Avsluta med en dillkvist och en citronskiva.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|