Direktlänk till inlägg 3 oktober 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 20-30 minuter
Ingredienser:
225 g bladspenat, fryst
2 dl röda linser, torkade
1 dl soltorkade tomater
1 st röd chili eller sambal oelek
5 dl havredryck
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
200 g champinjoner
1 msk soja
250 g lasagneplattor
1 dl ost, riven
Olja att steka i och smörja ugnsformen med
Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta fram och låt spenaten tina.
Koka de röda linserna i rikligt med saltat vatten.
När de kokat klart, häll av överblivet vatten och mixa i en blender eller en stavmixer med chilin och de soltorkade tomaterna till en slät kräm.
Tillsätt havredryck och salt efter smak.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skär champinjonerna i skivor.
Stek lök och vitlök i olja på medelvärme tills de mjuknat.
Tillsätt champinjonerna, soja och spenat, stek tillsammans i ett par minuter.
Smörj en ugnsfast form i lite olja.
Varva spenatröra, lasagneplattor och sås.
Toppa med riven ost och grädda i mitten av ugnen i 20-30 min beroende på vad som står på pastapaketet.
Ha koll på lasagnen och lägg över en plåt eller en bit aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg.
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|