Direktlänk till inlägg 2 januari 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl bulgur
4-5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk olja
1-2 rödlökar
1-2 vitlöksklyftor
½ gurka
5 tomater
2 dl hackad bladpersilja
1 dl hackad mynta
1-2 citroner, saft
Salt
Svartpeppar
Ev. olivolja
Gör så här:
Koka bulgur i vatten med buljontärning och olja.
Följ förpackningens anvisningar om koktid.
Låt svalna.
Skala och hacka rödlök och vitlök fint.
Skölj tomaterna coh ta ur kärnhusen, tärna sedan tomaterna fint.
Blanda bulgur, lök, vitlök, gurka, tomat, örter och citronsaft.
Smaka av med salt, peppar och ev mer citronsaft.
Blanda gärna i lite olivolja.
Servera med falafel eller servera som sallad tillsammans med yoghurtsås.
Tabbouleh fungera utmärkt som bufférätt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|