Direktlänk till inlägg 13 januari 2016
Antal: ca 4 brödkakor
Jäsning: 30 minuter + 30-40 minuter
Ugn: 225 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk eller vatten
1 msk fiberhusk
3 dl boveteflingor (135 g)
½ dl mörk sirap
2 msk rapsolja
2 tsk anis
2 tsk fänkål
1 tsk salt
ca 1 l (600 g) glutenfri mjölblandning
Gör så här:
Smula ner jästen i degskålen.
Värm mjölken till fingervärme, 37 grader.
Häll den över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt fiberhusk och boveteflingor.
Rör om och låt blandingen svälla 10 minuter.
Tillsätt sirap, olja väl stötta brödkryddor, salt och hälften av mjölblandningen.
Arbeta degen väl, helst i maskin.
Tillsätt resten av mjölblandningen i småportioner under bearbetningens gång, men spar lite till utbakningen.
Fortsätt bearbetningen tills degen är slät och smidig.
Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Utbakningen:
Strö resten av mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl med lätt hand.
Dela degen i 4 jämnstora delar.
Forma varje del till en slät bulle.
Platta ut dem till runda kakor 15-18 cm i diameter och lägg på bakpappersklädd plåt.
Ta ut hålet i mitten med ett snapsglas eller mått.
Nagga och täck med bakduk.
Jäs 30-40 minuter.
Gräddning:
Grädda mitt i ugnen, 225 grader, ca 12 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|