Direktlänk till inlägg 24 januari 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 paprikor, olika färger
1 purjolök
1 zucchini
100 g färska champinjoner
2 rödlökar
rapsolja, samt färdig glaze
Riset:
3 dl långkorningt ris
½ gul lök
1 msk olivolja
1 kuvert saffran
1 msk koncentrerad grönsaksbuljong
1 dl ärter
Såsen:
2 dl crème fraiche
1 dl lättmajonnäs
½ dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
salt, peppar
1 citron till servering
Gör så här:
Skölj och skär grönsakerna i bitar.
Blanda såsen och ställ svalt.
Hacka löken till riset och fräs den med olja och saffran i en kastrull.
Tillsätt riset och späd med drygt 7 dl vatten och koncentrerad fond.
Koka upp och sjud 15 minuter under lock.
Sedan tillsätts ärterna och allt blandas om.
På med lock igen och låt allt dra på eftervärmen ca 10 minuter.
Stek eller grilla grönsakerna på spisen.
Lägg grönsakerna i skål och ringla över färdig glaze.
Lägg upp saffransriset på fat eller i skål.
Toppa med de grillade/stekta grönsakerna och klicka på kyld sås.
Garnera med färska örter och citron.
Bjud på resterande sås vid sidan om.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|