Direktlänk till inlägg 30 januari 2016
Antal: 3 bröd
Vila & Jäsning: Över natten + 1 timme + 20 minuter + ca 1 timme
Ugn: 250 grader, 10 minuter + 180 grader, ca 50 minuter
Ingredienser:
Dag 1:
8 dl dinkelsikt
3 dl kallt vatten
10 g jäst
1 tsk salt
Dag 2:
500 g Kokt hel dinkel
4½ dl dinkelsikt
1 tsk salt
1 msk honung
1 tsk anis/fänkål
2 dl ljummet vatten
Gör så här:
Dag 1:
Blanda väl i bunke.
Täck och låt stå i kylskåp över natten, ca 12 timmar.
Dag 2:
Blanda alla ingredienser med fördegen från Dag 1.
Låt degen vila 1 timme.
Dela degen i tre delar och knåda till runda bröd som får vila i 20 minuter.
Knåda till bröden lite och forma till avlånga limpor.
Lägg i smorda formar och låt jäsa till knappt dubbel storlek (ca 1 timme).
Grädda i 10 minuter i 250 grader.
Sänk till 180 grader och grädda ytterligare ca 50 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|