Alla inlägg under mars 2016
1933 (Tisdag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Kall rostbiff (rest) enkel potatissallad. Kaffe eller te, marmelad eller honung, rest av gröna kakan.
Middag: Sillpudding med skirat smör. Slätvälling med skorpor.
Måndag:
Potatisbullar, bacon
Tisdag:
Broccolisoppa
Onsdag:
Köttfärssås, spaghetti
Torsdag:
Korv och potatismos
Fredag:
Hemgjord pizza
Lördag:
BBQ ribs
Söndag:
Fiskpanetter, filsås, potatis
Måndag:
Korvstroganoff & ris, grönsaker
Tisdag:
Pasta med dill- & räksås, gurka
Onsdag:
Pannbiff, sås och potatis
Torsdag:
Hel kotlettrad i ugn, potatis och gräddsås
Fredag:
Pastasallad med kyckling och vitlöksbröd
Lördag:
Pastasallad med kyckling och vitlöksbröd
Söndag:
Thaigryta och nudlar
Måndag:
Sillbullar, kokt potatis, korintsås.
Tisdag:
Vegetarisk risotto:
Koka ris med buljongtärning, tärnad kålrot och tärnad morot.
Rör ner ärter, majs och tärnad paprika (gärna fryst) de sista minuterna av koktiden.
Smaka av med salt och peppar.
Frukt.
Onsdag:
Köttsoppa, bröd.
Torsdag:
Fiskpudding, mjuk margarin, ärter.
Fredag:
Tagliatelle med squash och räkor, grönsallad.
Lördag:
Burgundisk köttgryta, kokt potatis.
Saftsoppa.
Söndag:
Fylld regnbåge, kokt potatis, grönsallad.
Savaräng.
Måndag:
gulaschsoppa
Tisdag:
stekt fisk med ägg- och persiljesåssås
Onsdag:
köttbullar med stuvade makaroner
Torsdag:
stekt falukorv, kokt blomkål och morötter
Fredag:
Caesarsallad
Lördag:
grillat kött med potatisgratäng
Söndag:
sjömanbiff
1933 (Måndag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Sjökaptenssill med gräddsås och potatis, fyllda morötter. Kaffe eller te, marmelad eller honung, vetebröd.
Middag: Smör, bröd, mjuk ost, räkor. Kalvkyckling med brynt potatis. Skivade apelsiner.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g laxfilé från mittbiten
Koklag:
1 morot
1 rödlök
5 stora dillkvistar
1 1/2 liter vatten
1 1/2 dl vitvinsvinäger
3 msk salt
3 hela vitpepparkorn
5 hela svartpepparkorn
2 lagerblad
Dillmajonnäs:
1 dl majonnäs
1 msk gräddfil
1 msk finhackad dill
1 tsk pressad citronsaft
Salt
Malen vitpeppar
Till servering:
Stora salladsblad
Nykokt broccoli eller blomkål i små buketter
Hårdkokta ägg
Rädisor
Dill
Gör så här:
Skär eventuellt bort skinn från laxen och dela laxen i 2x2 centimeter stora kuber och lägg dem i en gratängform med hög kant.
Lämna en centimeterbred lucka mellan kuberna.
Skala och skiva morot och rödlök.
Dela dillkvistarna i mindre bitar, cirka 6 centimeter.
Koka upp vatten, vinäger, salt, pepparkorn, lagerblad, morot, rödlök och dillkvistar.
Koka i cirka 10 minuter.
Slå den heta lagen över laxen och låt svalna i rumstemperatur.
Servera direkt ljummen eller låt stå kallt till nästa dag.
Till dillmajonnäsen: Blanda samman majonnäs, gräddfil.dill och citronsaft, krydda med salt och peppar.
Förvara svalt till servering.
Vid servering: fördela 1-2 bitar inkokt lax, grovhackade ägg, broccoli och rädisor på stora salladsblad. Toppa med dillmajonnäs och dillkvist.
Antal: 24 stycken
Ugn: 150 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
200 g smör eller margarin
4.5 dl farinsocker
0.75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
6.5 dl havregryn
2 st ägg
3 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
350 g mörk blockchoklad grovhackad
Gör så här:
Blanda smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en bunke och rör tills det blivit en krämig konsistens.
Tillsätt havregryn.
Vispa upp äggen lätt och rör ihop med smörblandningen.
Blanda mjöl, salt och bikarbonat och knåda ihop med den övriga smeten.
Tillsätt blockchokladen och arbeta ihop till en smidig deg.
Klicka ut smeten med en matsked på bakplåtspapper med gott om mellanrum och tryck till dem.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 150 grader i 10-15 minuter.
Kommentar:
Tips!
En härlig caffé latte gör du själv med starkt kaffe och varm mjölk.
Skummet får du genom att koka lite mjölk samtidigt som du vispar.
Servera den i ett högt glas och toppa med skummet.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|