Alla inlägg under mars 2016

Av Maria - 7 mars 2016 21:45

1933 (Tisdag)

Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Kall rostbiff (rest) enkel potatissallad. Kaffe eller te, marmelad eller honung, rest av gröna kakan.

Middag: Sillpudding med skirat smör. Slätvälling med skorpor.

Av Maria - 7 mars 2016 19:15

Måndag: 

Potatisbullar, bacon


Tisdag:

Broccolisoppa


Onsdag:

Köttfärssås, spaghetti


Torsdag:

Korv och potatismos


Fredag:

Hemgjord pizza


Lördag:

BBQ ribs


Söndag:

Fiskpanetter, filsås, potatis

Av Maria - 7 mars 2016 19:15

Måndag:

Korvstroganoff & ris, grönsaker


Tisdag:

Pasta med dill- & räksås, gurka


Onsdag:

Pannbiff, sås och potatis


Torsdag:

Hel kotlettrad i ugn, potatis och gräddsås


Fredag:

Pastasallad med kyckling och vitlöksbröd


Lördag:

Pastasallad med kyckling och vitlöksbröd


Söndag:

Thaigryta och nudlar

Av Maria - 7 mars 2016 19:00

Måndag:

Sillbullar, kokt potatis, korintsås.


Tisdag:

Vegetarisk risotto:

Koka ris med buljongtärning, tärnad kålrot och tärnad morot.

Rör ner ärter, majs och tärnad paprika (gärna fryst) de sista minuterna av koktiden.

Smaka av med salt och peppar.


Frukt.


Onsdag:

Köttsoppa, bröd.


Torsdag:

Fiskpudding, mjuk margarin, ärter.


Fredag:

Tagliatelle med squash och räkor, grönsallad.


Lördag:

Burgundisk köttgryta, kokt potatis.


Saftsoppa.


Söndag:

Fylld regnbåge, kokt potatis, grönsallad.


Savaräng.

Av Maria - 7 mars 2016 19:00

Måndag:

gulaschsoppa


Tisdag:

stekt fisk med ägg- och persiljesåssås


Onsdag:

köttbullar med stuvade makaroner


Torsdag:

stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter


Fredag:

Caesarsallad


Lördag:

grillat kött med potatisgratäng


Söndag:

sjömanbiff

Av Maria - 6 mars 2016 21:30

1933 (Måndag)

Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Sjökaptenssill med gräddsås och potatis, fyllda morötter. Kaffe eller te, marmelad eller honung, vetebröd.

Middag: Smör, bröd, mjuk ost, räkor. Kalvkyckling med brynt potatis. Skivade apelsiner.

Av Maria - 6 mars 2016 14:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600 g laxfilé från mittbiten


Koklag:

1 morot

1 rödlök

5 stora dillkvistar

1 1/2 liter vatten

1 1/2 dl vitvinsvinäger

3 msk salt

3 hela vitpepparkorn

5 hela svartpepparkorn

2 lagerblad


Dillmajonnäs:

1 dl majonnäs

1 msk gräddfil

1 msk finhackad dill

1 tsk pressad citronsaft

Salt

Malen vitpeppar


Till servering:

Stora salladsblad

Nykokt broccoli eller blomkål i små buketter

Hårdkokta ägg

Rädisor

Dill


Gör så här:

Skär eventuellt bort skinn från laxen och dela laxen i 2x2 centimeter stora kuber och lägg dem i en gratängform med hög kant.

Lämna en centimeterbred lucka mellan kuberna.

Skala och skiva morot och rödlök.

Dela dillkvistarna i mindre bitar, cirka 6 centimeter.

Koka upp vatten, vinäger, salt, pepparkorn, lagerblad, morot, rödlök och dillkvistar.

Koka i cirka 10 minuter.

Slå den heta lagen över laxen och låt svalna i rumstemperatur.

Servera direkt ljummen eller låt stå kallt till nästa dag.

Till dillmajonnäsen: Blanda samman majonnäs, gräddfil.dill och citronsaft, krydda med salt och peppar.
 Förvara svalt till servering.

Vid servering: fördela 1-2 bitar inkokt lax, grovhackade ägg, broccoli och rädisor på stora salladsblad. Toppa med dillmajonnäs och dillkvist.

Av Maria - 6 mars 2016 12:45

Antal: 24 stycken

Ugn: 150 grader, 10-15 minuter


Ingredienser:

200 g smör eller margarin

4.5 dl farinsocker

0.75 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

6.5 dl havregryn

2 st ägg

3 dl mjöl

1 tsk salt

1 tsk bikarbonat

350 g mörk blockchoklad grovhackad


Gör så här:

Blanda smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en bunke och rör tills det blivit en krämig konsistens.

Tillsätt havregryn.

Vispa upp äggen lätt och rör ihop med smörblandningen.

Blanda mjöl, salt och bikarbonat och knåda ihop med den övriga smeten.

Tillsätt blockchokladen och arbeta ihop till en smidig deg.

Klicka ut smeten med en matsked på bakplåtspapper med gott om mellanrum och tryck till dem.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i 150 grader i 10-15 minuter.


Kommentar:

Tips!

En härlig caffé latte gör du själv med starkt kaffe och varm mjölk.

Skummet får du genom att koka lite mjölk samtidigt som du vispar.

Servera den i ett högt glas och toppa med skummet.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards