Alla inlägg under maj 2016
1987 (Söndag)
Richters Kökskalender: Chiligryta, sallad och brytbröd. Färsk frukt.
1988 (Tisdag)
Richters Kökskalender: Risotto med tonfisk, ärter och majs, råkostsallad. Glass med nyponsås.
1989 (Onsdag)
Richters Kökskalender: Makaronisallad med korv, bröd och tomater. Päron eller annan färsk frukt.
1990 (Torsdag)
Richters Kökskalender: Kokt fläskkorv mmed senap och potatismos, råkostsallad. Färsk frukt.
2001 (Torsdag)
Matkalendern: Färsfylld zucchini
2002 (Fredag)
Matkalendern: Janssons frestelse
2003 (Lördag)
Matkalendern: Familjepizza
2004 (Måndag)
Matkalendern: Petras snabb gryta
2005 (Tisdag)
Matkalender: Smörgås med kräftröra.
2008 (Lördag)
Matkalendern: Viltskavsgryta
2014 (Lördag)
Köksalmanack: Panerad torskfilé med gubbröra samt hela små potatisar som ugnsbakas med olja och flingsalt. Rabarbersmulpaj med ingefära och vaniljsås.
Måndag:
Currykorv med mos
Tisdag:
Köttfärsruta med kokt potatis och gräddsås
Onsdag:
Örtkryddad fisk med kokt potatis
Torsdag:
Minestronesoppa
Fredag:
Måndag:
Krämig färssås med senap & broccoli
Tisdag:
Lax med rostad potatis & gräslökssås
Onsdag:
Kycklingbiffar med asiatisk spetskål
Torsdag:
Fredag:
Kryddig couscous med syrliga strimlor
Måndag:
Apelsinbakad lax med sweet chilisås
Tisdag:
Onsdag:
Ugnsbakad falukorv med bostongurka
Torsdag:
Kycklingklubba med nudlar & broccoli
Fredag:
Hemmagjord kebabtallrik
Lördag:
Grillad karre, potatis och grönsaker
Söndag:
Spenatlasagne
Måndag:
Köttfärslimpa, potatis och sås
Tisdag:
Falukorvsgratäng med mozzarella och pasta
Onsdag:
Kyckling i sötsur sås och ris
Torsdag:
Stekfläsk, potatis och löksås
Fredag:
Kycklingschnitzel, kroketter och sås
Lördag:
Planksteksgratäng
Söndag:
Kyckling med parmesantäcke och rotfrukter i ugn
1987 (Lördag)
Richters Kökskalender: Inkokt elelr rökt fisk, gräddfilssås, kokt potatis och sallad. Smulpaj med rabarber, vaniljsås.
1988 (Måndag)
Richters Kökskalender: Kalvsylta med kokt potis, inlagda rödbetor och sallad. Soppa på torkad blandad frukt.
1989 (Tisdag)
Richters Kökskalender: Ugnspannkaka med fläsk, råkostsallad och lingonsylt. Fruksoppa med småskorpor.
1990 (Onsdag)
Richters Kökskalender: Ädelsostsoppa och bröd. Plättar med sylt.
2001 (Onsdag)
Matkalendern: Potatisgratäng med rökt fisk
2002 (Torsdag)
Matkalendern: Sallad med couscous och fetaost
2003 (Fredag)
Matkalendern: Varm tomat- coh mozzarellasallad med sardiner
2004 (Söndag)
Matkalendern: Bräckta kasslerskivor med lättstuvad blomkål
2005 (Måndag)
Matkalendern: Spaghetti med köttfärssås
2008 (Fredag)
Matkalendern: Pasta med salamisås
2014 (Fredag)
Köksalmanack: Stora färskostfyllda pastaknyten med avokadosås, parmesan och solrosskott. Päronglass och varm chokladsås.
Jäsning: 35 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 225 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 dl rågkross
1 dl vetekross
1 dl havregryn
½ tsk salt
2 st äpple(n)
1 tsk kanel
4 dl vatten, kokande
0,75 dl mandel
6 dl yoghurt
1 msk flytande honung
Gör så här:
Koka upp 4 dl vatten.
Mät upp rågkross, vetekross, havregryn och salt i en skål.
Häll över vattnet.
Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet över natten.
På morgonen, riv eller skär äpplet i små bitar och blanda med kanel och den kalla gröten från kylskåpet. Dela upp i fyra portioner.
Servera med yoghurt, honung och mandel.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|