Alla inlägg under maj 2016

Av Maria - 3 maj 2016 07:45

1987 (Söndag)

Richters Kökskalender: Chiligryta, sallad och brytbröd. Färsk frukt.

 

1988 (Tisdag)

Richters Kökskalender: Risotto med tonfisk, ärter och majs, råkostsallad. Glass med nyponsås.

 

1989 (Onsdag)

Richters Kökskalender: Makaronisallad med korv, bröd och tomater. Päron eller annan färsk frukt.

 

1990 (Torsdag)

Richters Kökskalender: Kokt fläskkorv mmed senap och potatismos, råkostsallad. Färsk frukt.

 

2001 (Torsdag)

Matkalendern: Färsfylld zucchini


2002 (Fredag)

Matkalendern: Janssons frestelse

 

2003 (Lördag)

Matkalendern: Familjepizza


2004 (Måndag)

Matkalendern: Petras snabb gryta


2005 (Tisdag)

Matkalender: Smörgås med kräftröra.

 

2008 (Lördag)

Matkalendern: Viltskavsgryta


2014 (Lördag)

Köksalmanack: Panerad torskfilé med gubbröra samt hela små potatisar som ugnsbakas med olja och flingsalt. Rabarbersmulpaj med ingefära och vaniljsås.

Av Maria - 2 maj 2016 16:45

Måndag:

Currykorv med mos


Tisdag:

Köttfärsruta med kokt potatis och gräddsås


Onsdag:

Örtkryddad fisk med kokt potatis


Torsdag:

Minestronesoppa


Fredag:

Thaikyckling med ris

Av Maria - 2 maj 2016 13:45

Måndag:

Apelsinbakad lax med sweet chilisås


Tisdag:

Färsbiffar i plommongräddsås


Onsdag:

Ugnsbakad falukorv med bostongurka


Torsdag:

Kycklingklubba med nudlar & broccoli


Fredag:

Hemmagjord kebabtallrik


Lördag:

Grillad karre, potatis och grönsaker


Söndag:

Spenatlasagne

Av Maria - 2 maj 2016 13:00

Måndag:

Köttfärslimpa, potatis och sås


Tisdag:

Falukorvsgratäng med mozzarella och pasta


Onsdag:

Kyckling i sötsur sås och ris


Torsdag:

Stekfläsk, potatis och löksås


Fredag:

Kycklingschnitzel, kroketter och sås


Lördag:

Planksteksgratäng


Söndag:

Kyckling med parmesantäcke och rotfrukter i ugn

Av Maria - 2 maj 2016 07:45

1987 (Lördag)

Richters Kökskalender: Inkokt elelr rökt fisk, gräddfilssås, kokt potatis och sallad. Smulpaj med rabarber, vaniljsås.

 

1988 (Måndag)

Richters Kökskalender: Kalvsylta med kokt potis, inlagda rödbetor och sallad. Soppa på torkad blandad frukt.

 

1989 (Tisdag)

Richters Kökskalender: Ugnspannkaka med fläsk, råkostsallad och lingonsylt. Fruksoppa med småskorpor.

 

1990 (Onsdag)

Richters Kökskalender: Ädelsostsoppa och bröd. Plättar med sylt.

 

2001 (Onsdag)

Matkalendern: Potatisgratäng med rökt fisk


2002 (Torsdag)

Matkalendern: Sallad med couscous och fetaost


2003 (Fredag)

Matkalendern: Varm tomat- coh mozzarellasallad med sardiner


2004 (Söndag)

Matkalendern: Bräckta kasslerskivor med lättstuvad blomkål


2005 (Måndag)

Matkalendern: Spaghetti med köttfärssås

 

2008 (Fredag)

Matkalendern: Pasta med salamisås


2014 (Fredag)

Köksalmanack: Stora färskostfyllda pastaknyten med avokadosås, parmesan och solrosskott. Päronglass och varm chokladsås.


Av Maria - 1 maj 2016 14:00

Jäsning: 35 minuter + ca 30 minuter

Ugn: 225 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

25 g jäst
3½ dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
5 dl dinkelmjöl
3-4 dl vetemjöl
1 ask körsbärstomater
olivolja
flingsalt
mozarella tomatmix
 
Gör så här:
Smula sönder jästen i en bunke.
Värm vattnet fingervarmt och rör ut jästen med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjölet lite i taget.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i ca 35 minuter.
 
Tag upp degen, arbeta den smidig och platta ut med mjölade händer i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
 
Tryck ner körsbärstomaterna, ringla över olivolja, strö över flingsalt och mozarella krydda.
Grädda i mitten av ugnen (225 grader) ca 15 minuter.
Tag ut brödet och låt det svalna lite, skär sedan i fyrkanter.
Av Maria - 1 maj 2016 11:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 dl rågkross
1 dl vetekross
1 dl havregryn
½ tsk salt
2 st äpple(n)
1 tsk kanel
4 dl vatten, kokande
0,75 dl mandel
6 dl yoghurt
1 msk flytande honung

 

Gör så här:

Koka upp 4 dl vatten.

Mät upp rågkross, vetekross, havregryn och salt i en skål.


Häll över vattnet.

Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet över natten.

På morgonen, riv eller skär äpplet i små bitar och blanda med kanel och den kalla gröten från kylskåpet. Dela upp i fyra portioner.

Servera med yoghurt, honung och mandel.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards