Direktlänk till inlägg 17 november 2022
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
Pannacottan:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1 vaniljstång
2 1/2 gelatinblad
Marinerade jordgubbar:
1 liter jordgubbar
12-15 myntablad
1 1/2 msk råsocker strö
Rivet skal och saft från en liten lime
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
Koka upp grädden och mjölken tillsammans med sockret, vaniljfröna och stången.
Ta kastrullen från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen tills de löst upp sig.
Sila av. Häll upp pannacottan i portionsformar (tex muffinsformar i silikon för enkelt kunna få ut pannacottan och servera på tallrik) och ställ i kylen för att stelna några timmar.
Skölj och skiva jordgubbarna.
Blanda dem med finhackad mynta, råsocker och saft och skal från en lime.
Låt sockret lösa upp sig innan servering.
Smaka av.
Mängden socker och lime kan behöva justeras efter hur söta jordgubbarna är.
Servera jordgubbarna till pannacottan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|