Direktlänk till inlägg 19 november 2022
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
900 g potatis
600 g laxfilé
1/2 msk olja
salt
peppar
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
1 dl riven ost
1/2 dl ströbröd (gärna fullkorn)
1/2 dl vetemjöl (gärna fullkorn)
1 ägg
1 fänkål
2 msk olja
1 rödlök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 tsk honung
1 tsk rödvinsvinäger
1 burk plommontomat (à 400 g)
1/2 cosmopolitansallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Koka potatisen.
Lägg laxen i en smord ugnsform och krydda med salt och peppar.
Sätt in laxen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
Fänkålspiccata:
Hacka basilikan och blanda med ost och ströbröd på en tallrik.
Häll upp mjöl på en annan tallrik och vispa upp ägget på en tredje tallrik.
Ansa och skär fänkålen i klyftor.
Vänd fänkålsklyftorna först i mjölet och doppa dem sedan i ägget och sist i ströbrödsblandningen.
Stek klyftorna i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 8 minuter, vänd då och då.
Krydda med salt och peppar.
Tomatsås:
Skala och hacka löken och stek den i oljan i en stekpanna.
Pressa i vitlöken och låt fräsa någon minut.
Rör i timjan, honung, vinäger och plommontomaterna och låt sjuda ca 5 minuter.
Mosa sönder tomaterna lite med en gaffel och smaka av med salt och peppar.
Skär salladen i strimlor.
Servera laxen med fänkål, potatis, tomatsås och sallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|