Direktlänk till inlägg 9 december 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 filead laxsida med skinnet kvar, ca 800 g
2 tsk hela vitpepparkorn
4 msk strösocker
3 msk salt
1 kruka dill
Rivet skal av 1 citron
Rivet skal av 1 lime
1 litet fänkålsstånd
Garnering:
Dill
Citronskal
Gör så här:
Frys laxen 3 dygn före gravningingen.
Tina den frysta laxen.
Stöt vitpepparen med socker och salt.
Gnid in hälften av saltblandningen på laxens köttsida och hälften på skinnsidan.
Hacka dillen grovt, även stjälkarna.
Klappa in även dillen och rivet citronskal på köttsidan, och lägg sedan i en plastpåse och förslut.
Låt ligga på ett fat i kylen i två dygn, vänd 3-4 gånger under tiden.
Häll bort laken som bildats.
Vid serveringen:
Skrapa bort dill och pepparkorn.
Skär skivor så tjocka du vill ha dem och strö över tunt hyvlad fänkål.
Garnera med dill och rivet citronskal.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|