Direktlänk till inlägg 21 december 2012
Ingredienser:
50 g socker, honung eller glykos
200 g grädde eller fruktpuré
VÄLJ CHOKLAD EFTER SMAK, VÄLJ EN SORT I TAGET:
400 g choklad, mörk 70%
450 g mjölkchoklad eller 550 g vit choklad
SMAKSÄTTNING:
Likör, rom, cognac, apelsinskal, kaffe eller kryddor
ATT RULLA I:
Färgat socker, hackade rostade mandlar eller pistagenötter, smält choklad, kakao eller florsocker
Gör så här:
Koka upp grädde och socker.
Häll det över den hackade chokladen och rör slätt.
Låt svalna lite. Tillsätt eventuellt smaksättning.
Låt stelna över natten, täckt med gladpack.
Forma till bollar eller spritsa ut små toppar innan tryffeln stelnat helt.
Försvaras i tättslutande låda i svalt utrymme.
Färga socker:
Häll lite socker i en plastpåse, tillsätt några droppar karamellfärg och skaka påsen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|