Direktlänk till inlägg 26 december 2012

Torskrygg bourguignon

Av Maria - 26 december 2012 09:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

TORSKRYGG BOURGUIGNON:
700 g  torskrygg med skinnet kvar, skuren i portionsbitar
2 msk  msk smör + 2 msk rapsolja till stekning
Salt

Nymald vitpeppar
100 g  rimmat sidfläsk
200 g  skogschampinjoner
16  små steklökar


RÖDVINSÅS:
1  rödlök, strimlad
2  morötter, skalade
1  palsternacka, skalad
1 msk  strösocker
5  timjankvistar, spara lite blad till garnering
2 msk  smör till stekning + 2 msk till såsen
5 dl  rött fylligt vin
2 msk  kalvfond
5 dl  vatten
Salt

 



PALSTERNACKSPURÉ:
5-6  medelstora palsternackor, skalade
1 dl  mjölk
2 dl  vispgrädde
2 msk  smör
2 msk  crème fraiche
En nypa socker
Salt

Vitpeppar

 

Gör så här:


Rödvinssås:
Skär rotfrukterna i bitar om en centimeter.

Fräs tillsammans med lök, timjan och socker i smör tills det gyllene. 
Häll i vin, vatten och kalvfond och koka utan lock tills hälften kvarstår.

Sila av såsen, rör i smöret och smaka av med salt och peppar. 

 

Palsternackspuré:
Skär palsternackorna i bitar om 2 centimeter.

Koka mjuka i mjölk, grädde salt och vitpeppar.
Häll 2/3 av vätskan i en separat bunke. 
Tillsätt smör, crème fraiche och en nypa socker och mixa palsternackorna till en slät puré.

Späd och mixa i mer av mjölk- och gräddblandningen till önskad konsistens.

Smaka eventuellt upp med lite mer salt och peppar. 
Tärna fläsket i bitar om en och en halv centimeter, dela champinjonerna och stek tillsammans med steklöken i hälften av smöret och oljan tills det blir gyllene.

Ta upp och häll över i rödvinssåsen och håll varmt till servering.


Salta och peppra torsken.

Stek gyllene i resterande smör och olja i cirka 4 minuter på varje sida, ös smöret över fisken medan du steker. 


Servering:
Lägg lite palsternackspuré på varje tallrik och en fiskbit ovanpå.

Toppa med champinjoner, lök och sidfläsk och ringla över lite sås.

Garnera med timjanblad och servera! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards