Direktlänk till inlägg 26 december 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
TORSKRYGG BOURGUIGNON:
700 g torskrygg med skinnet kvar, skuren i portionsbitar
2 msk msk smör + 2 msk rapsolja till stekning
Salt
Nymald vitpeppar
100 g rimmat sidfläsk
200 g skogschampinjoner
16 små steklökar
RÖDVINSÅS:
1 rödlök, strimlad
2 morötter, skalade
1 palsternacka, skalad
1 msk strösocker
5 timjankvistar, spara lite blad till garnering
2 msk smör till stekning + 2 msk till såsen
5 dl rött fylligt vin
2 msk kalvfond
5 dl vatten
Salt
PALSTERNACKSPURÉ:
5-6 medelstora palsternackor, skalade
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk crème fraiche
En nypa socker
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Rödvinssås:
Skär rotfrukterna i bitar om en centimeter.
Fräs tillsammans med lök, timjan och socker i smör tills det gyllene.
Häll i vin, vatten och kalvfond och koka utan lock tills hälften kvarstår.
Sila av såsen, rör i smöret och smaka av med salt och peppar.
Palsternackspuré:
Skär palsternackorna i bitar om 2 centimeter.
Koka mjuka i mjölk, grädde salt och vitpeppar.
Häll 2/3 av vätskan i en separat bunke.
Tillsätt smör, crème fraiche och en nypa socker och mixa palsternackorna till en slät puré.
Späd och mixa i mer av mjölk- och gräddblandningen till önskad konsistens.
Smaka eventuellt upp med lite mer salt och peppar.
Tärna fläsket i bitar om en och en halv centimeter, dela champinjonerna och stek tillsammans med steklöken i hälften av smöret och oljan tills det blir gyllene.
Ta upp och häll över i rödvinssåsen och håll varmt till servering.
Salta och peppra torsken.
Stek gyllene i resterande smör och olja i cirka 4 minuter på varje sida, ös smöret över fisken medan du steker.
Servering:
Lägg lite palsternackspuré på varje tallrik och en fiskbit ovanpå.
Toppa med champinjoner, lök och sidfläsk och ringla över lite sås.
Garnera med timjanblad och servera!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|