Direktlänk till inlägg 27 december 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
RÅBIFF:
300 g oxfilé
1 msk worchestershiresås
Nymalen svartpeppar
Salt
DIJONMAJONNÄS:
1 äggula, rumstempererad
1 msk dijonsenap
1½ tsk vitvinsvinäger
1 dl matolja, rumstempererad
Salt
Peppar
TILLBEHÖR:
½ stor rödlök
1 msk citronsaft
Pepparrot, nyriven
Små kaprisbär
10 rädisor
Olivolja
Persilja, finhackad
Gör så här:
Dijonmajonnäs:
Blanda samman äggulor, dijonsenap och vinäger i en skål.
Tillsätt oljan droppvis under mycket kraftig vispning.
Du kan även använda dig av en stavmixer.
Smaka av majonnäsen med salt och peppar och ställt åt sidan.
Strimla rödlöken fint och lägg i en skål.
Blanda med citronsaft och massera gärna runt allt ordentligt.
Låt stå i minst 20 minuter.
Skär rädisorna i mycket tunna skivor, antingen med vass kniv eller på mandolin.
Lägg dem i iskallt vatten under tiden du gör färdigt köttet.
Putsa oxfilén och strimla sedan köttet mycket fint.
Arbeta samman med worchestershiresås till en färsliknande blandning och smaka av med salt och svartpeppar.
Forma färsen till små råbiffar.
Vid servering:
Lägg ut rädisskivorna på fyra tallrikar eller en stor skärbräda.
Ringla lite olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.
Lägg ut råbiffarna, toppa med dijonmajonnäs, syrad lök, kaprisbär, finriven pepparrot och finhackad persilja.
Avsluta med att krydda med lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Servera genast.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|