Direktlänk till inlägg 27 december 2012

Miniråbiff med syrad rödlök & dijonmajonnäs

Av Maria - 27 december 2012 20:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

RÅBIFF:
300 g  oxfilé
1 msk  worchestershiresås
Nymalen svartpeppar

Salt


DIJONMAJONNÄS:
1  äggula, rumstempererad
1 msk  dijonsenap
 tsk  vitvinsvinäger
1 dl  matolja, rumstempererad
Salt

Peppar


TILLBEHÖR:
½ stor rödlök
1 msk  citronsaft
Pepparrot, nyriven
Små kaprisbär
10  rädisor
Olivolja
Persilja, finhackad

 

Gör så här:

Dijonmajonnäs:

Blanda samman äggulor, dijonsenap och vinäger i en skål. 

Tillsätt oljan droppvis under mycket kraftig vispning.

Du kan även använda dig av en stavmixer.

Smaka av majonnäsen med salt och peppar och ställt åt sidan.


Strimla rödlöken fint och lägg i en skål.

Blanda med citronsaft och massera gärna runt allt ordentligt.

Låt stå i minst 20 minuter.
Skär rädisorna i mycket tunna skivor, antingen med vass kniv eller på mandolin.

Lägg dem i iskallt vatten under tiden du gör färdigt köttet.
Putsa oxfilén och strimla sedan köttet mycket fint.  
Arbeta samman med worchestershiresås till en färsliknande blandning och smaka av med salt och svartpeppar.

Forma färsen till små råbiffar. 


Vid servering:

Lägg ut rädisskivorna på fyra tallrikar eller en stor skärbräda.

Ringla lite olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.

Lägg ut råbiffarna, toppa med dijonmajonnäs, syrad lök, kaprisbär, finriven pepparrot och finhackad persilja.

Avsluta med att krydda med lite flingsalt och nymalen svartpeppar.

Servera genast. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards