Direktlänk till inlägg 28 december 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 st humrar
1 dl konjak+1 msk konjak
2 st bananscharlottenlök, finhackad
1 st morot, finhackad
1/4 st rotselleri, finhackad
3 msk tomatpuré
½ st timjan
2 st lagerblad
10 st korianderfrön
10 st vitpepparkorn
3 dl vitt vin
3 dl grädde
½ krm cayennepeppar
1 dl lättmjölk
2 dl crème fraîche
1 msk riven pepparrot
2 msk hackad dill
6 st jordärtskockor, skalade, i klyftor
Smör samt rapsolja till stekning
Salt
Peppar
Gör så här:
Skala humrar.
Lägg köttet åt sidan.
Bryn i het värme skalen.
Häll över 1 dl konjak och flambera.
För att undvika brandrisk, gör detta med avstängd fläkt och långt ifrån fläkten.
Tillsätt lök, rotselleri och morot och låt fräsa i några minuter.
Tillsätt tomatpuren, timjan, lagerblad, korianderfrön och vitpepparkorn och låt rosta någon minut.
Häll på vitt vin och vatten så det precis täcker skalen.
Koka i ca 30 minuter, till halva vätskan kvarstår.
Sila av och koka upp igen med grädden.
Koka 15 minuter. Smaka av med ev. resterande konjak, cayennepeppar, salt och peppar.
Tillsätt lättmjölken precis innan servering och skumma soppan med stavmixer.
Smörstek jordärtskockor till precis mjuka.
Salta och peppra.
Rör samman crème fraîche med dill och pepparrot.
Lägg jordärtskockor, dill- och pepparrotskräm samt hummerkött i mitten på en djup tallrik.
Häll över den heta, skummiga hummersoppan och servera genast.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|