Direktlänk till inlägg 28 december 2012
Ingredienser:
CARPACCIO:
400 g tunt skivad oxfilé
Rostade pinjenötter
Färsk basilika
Parmesanost
Citron
ÄGGRULLE:
3 st ägg
3 msk smör
TRYFFELMAJONNÄS:
1 st ägg
2 msk senap
2½ dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk tryffelolja
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Gör så här:
Äggrulle:
Koka äggen hårdkokta, cirka 8 minuter, och finhacka dem sedan.
Placera ut äggröran på plastfolie, cirka 30 x 30 cm.
Lägg en tredjedel av äggröran på 3 ark.
Häll över en msk brynt smör. Rulla ihop som en korv och lägg in i kylen.
Gärna över natten.
Tryffelmajonnäs:
Mixa ihop ägg, senap, rapsolja och vitvinsvinäger med en handmixer.
Tillsätt därefter tryffelolja, salt och lite cayennepeppar.
Montering:
Lägg upp oxfilén på tallriken, lägg på en äggrulle (som skärs i 1 cm tjocka skivor, skär med en blöt kniv och ta av plasten).
Skiva parmesanost tunt och lägg över köttet.
Strö över pinjenötter och basilika.
Skär citronerna i bitar och fördela på köttet.
Ringla över tryffelmajonnäs och olja. Strö över salt och peppar och servera.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|