Direktlänk till inlägg 29 december 2012
Ingredienser:
TAPENADE:
100 g kärnfria svarta oliver
6 sardeller
3 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
TOMATTARTAR:
8 tomater
1 mango
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 salladslökar
2 msk rödvinsvinäger
2 msk honung
Salt
Svartpeppar
1 dl olivolja
VITLÖKSCROSTINI:
1 surdegsbaguette
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
5 kvistar repad timjan
MELON/SERRANOSKINKA:
Cantaloupemelon
Seranoskinka
Svartpeppar
Olivolja
Smörgåskrasse
ÖVRIGA TILLBEHÖR:
Manchego
Longanista ”Montaraz” ( chorizo-salami)
Gör så här:
Tapenad:
Ta svarta oliver utan kärnor och mixa med sardeller, vitlöksklyftor och olivolja, smaksätt med finhackad rödlök, salt och peppar.
Tomattartar:
Riv tomater på stora sidan på rivjärnet ner i en bunke, skala och riv mango på stora sidan på rivjärnet och blanda med tomaten.
Finhacka schalottenlökar, pressa vitlöksklyftor och skär salladslök tunt.
Blanda allt i bunken med rödvinsvinäger, honung, salt, svartpeppar och olivolja.
Låt stå i 30 minuter för att sedan sila bort all vätska så att det blir en fastare tartar.
Vitlökscrostini:
Skär surdegsbaguette i ½ cm tunna skivor och lägg på en plåt, mixa sedan vitlöksklyftor med olivolja och blad från timjankvistarna.
Pensla sedan på mixen på brödet och baka i ugnen på 165 grader tills att de blir gyllene.
Melon/Serranoskinka:
Skär melon i trevliga bitar som är lätt att äta med en tugga och klä in dem med Serranoskinka.
Toppa sedan med svartpeppar, olivolja samt klippt smörgåskrasse.
Övriga tillbehör:
Skär trevliga munsbitsskivor av manchegon och ganska grova skivor av salamin.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|