Direktlänk till inlägg 29 december 2012

Tapasbricka

Av Maria - 29 december 2012 19:30

Ingredienser:

TAPENADE:
100 g  kärnfria svarta oliver
6  sardeller
3  vitlöksklyftor
½ dl  olivolja


TOMATTARTAR:
8  tomater
1  mango
2  schalottenlökar
2  vitlöksklyftor
3  salladslökar
2 msk  rödvinsvinäger
2 msk  honung
Salt

Svartpeppar
1 dl  olivolja


VITLÖKSCROSTINI:
1  surdegsbaguette
2  vitlöksklyftor
1 dl  olivolja
5 kvistar  repad timjan

 



MELON/SERRANOSKINKA:
Cantaloupemelon
Seranoskinka
Svartpeppar
Olivolja
Smörgåskrasse


ÖVRIGA TILLBEHÖR:
Manchego
Longanista ”Montaraz” ( chorizo-salami)

 

Gör så här:

Tapenad:
Ta svarta oliver utan kärnor och mixa med sardeller, vitlöksklyftor och olivolja, smaksätt med finhackad rödlök, salt och peppar. 


Tomattartar:
Riv tomater på stora sidan på rivjärnet ner i en bunke, skala och riv mango på stora sidan på rivjärnet och blanda med tomaten.

Finhacka schalottenlökar, pressa vitlöksklyftor och skär salladslök tunt.

Blanda allt i bunken med rödvinsvinäger, honung, salt, svartpeppar och olivolja.

Låt stå i 30 minuter för att sedan sila bort all vätska så att det blir en fastare tartar. 


Vitlökscrostini:
Skär surdegsbaguette i ½ cm tunna skivor och lägg på en plåt, mixa sedan vitlöksklyftor med olivolja och blad från timjankvistarna.

Pensla sedan på mixen på brödet och baka i ugnen på 165 grader tills att de blir gyllene.


Melon/Serranoskinka:
Skär melon i trevliga bitar som är lätt att äta med en tugga och klä in dem med Serranoskinka.

Toppa sedan med svartpeppar, olivolja samt klippt smörgåskrasse.


Övriga tillbehör:
Skär trevliga munsbitsskivor av manchegon och ganska grova skivor av salamin. 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards