Direktlänk till inlägg 29 december 2012

Banana toffee sundae

Av Maria - 29 december 2012 08:30

Antal: 7 portioner

Ugn: 180 grader, 8-10 minuter


Ingredienser:

DIGESTIVECRUMBLE:
150 g  digestivekex (10)
50 g  smör, rumstempererat
2 g  bakpulver (½ tsk)
2 g  salt (½ tsk)


KARAMELLISERADE PEKANNÖTTER:
150 g  pekannötter (2 dl)
160 g  strösocker (2 dl)
30 g  smör (2 msk)


GARNERING:
2  bananer
100 g  grekisk youghurt (1 dl)
300 g  grädde (3 dl)
½  vaniljglass
100 g  mörk choklad
1 burk  dulce de leche

 

Gör så här:


Digestivecrumble:
Sätt ugnen på 180 grader.

Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare, har du ingen matberedare fungerar det att krossa kexen förhand. 
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg.

Strö ut smuldegen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10 min.

Ta ut och låt svalna. 

 

Karamelliserade pekannötter:
Rosta pekannötterna på en plåt med bakplåtspapper i ugnen, 180 grader i ca 8-10 minuter. 
I en torr och varm panna, strö ett tunt lager med socker.

När det smält, häll på mer och fortsätt så tills allt socker är smält.

När sockret fått en fin karamellfärg, häll i alla pekannötterna och rör försiktigt med en träslev, tillsätt smöret och se till att det smälter ordentligt i pannan. 
Häll allt över bakplåtspappret och pilla försiktigt isär pekannötterna så gott det går med sleven och låt svalna.

Grovhacka nötterna. 

 

Servering:
Hacka bananer i lagom stora skivor. 
Vispa grädde och blanda med yoghurten. 
Varva allt i fina glas eller tallrikar; crumble, karamelliserade nötter, dulce de leche, gräddyoghurt, vaniljglass och bananskivor.

Toppa det hela med riven choklad.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards