Direktlänk till inlägg 30 december 2012
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
Blinier:
10 g jäst
2,5 dl ljummen mjölk
1,5 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
4 msk gräddfil
1 äggula
2 krm salt
1 äggvita
Smör till stekning
TILL SERVERING:
Skivad kallrökt lax
Crème fraiche
Lite rivet citronskal
Dill, plockad
Rödlök, finhackad
Gör så här:
Rör ner jästen i mjölken.
Tillsätt bovetemjöl, vetemjöl, gräddfil, äggula och salt.
Vispa smeten slät och låt den jäsa ca en timma i rumsvärme.
Vispa äggvitan riktigt fast.
Vänd försiktigt ner den i den jästa bliniersmeten.
Hetta upp ett plättlagg eller en stekpanna med rikligt med smör.
Stek små, tjocka "plättar" på medelhög värme i ca 2 minuter på varje sida eller tills de får en fått en fin gyllene färg.
Servera dina blinier genast med kallrökt lax, crème fraiche, rivet citronskal, plockad dill och hackad rödlök.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|