Direktlänk till inlägg 30 december 2012

Shabu shabu med pilgrimsmussla & oxfilé

Av Maria - 30 december 2012 21:00

Ingredienser:

SHABU-SHABU:
1 l  vatten
3 stänger  citrongräs
4-5 tunna skivor  citron
3-4  limeblad(kan uteslutas)
1 dl  mirin
½ dl  risvinäger
2 msk  japansk soya
2 tsk  sambal oelek
2 tsk  salt


TILLBEHÖR:
200 g  oxfilé (gärna Waguy om du hittar) skuren i tunna skivor
200 g  färsk pilgrimsmussla, skuren i tunna skivor
200 g  blandade grönsaker som morot, bok choi, vit rättika, skurna i bitar

 



GRÖN ÖRTDIP:
1 kruka  bladpersilja
1 kruka  dragon
2 krukor  mynta
1 kruka  citronmeliss
2  vitlöksklyftor
2 msk  dijonsenap
1  lime, saft och finrivet skal
1/4 dl  vatten
1 dl  olivolja
½ tsk  salt
2-3 stänk  grön tabasco

 

Gör så här:


Shabu-Shabu:

Koka upp vatten i en kastrull, krossa citrongräset med knivskaftet och lägg i vattnet tillsammans med övriga ingredienser.

Låt sjuda 5-10 minuter, sätt åt sidan och låt smakerna dra ut övertäckt med lock i ca 30 minuter.

Hetta upp vid servering i grytan vid bordet och doppa kött och fisk i buljongen tillsammans med grönsaker och servera med grön örtdip, och om man vill den kryddstarka buljongen att dricka till ur en liten kopp.

 
Grön örtdip:
Gör såsen genom att mixa alla ingredienser utom olivoljan med stavmixer till en slät grön sås.

Häll i oljan droppvis tills såsen tjocknar och smaka av med salt och tabasco.


Asiatisk fondue som du kan servera som tilltugg eller förrätt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:16

Ingredienser:500 g päron, skalade och urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)1 vaniljstång2 tsk Vaniljsocker Fairtrade   Gör så här:Blanda päron och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3–10 minuter beroende på vilke...

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:13

Ingredienser: 500 g plommon, urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)2 st kanelstänger1 tsk stött kardemumma1 citron, skal och saft   Gör så här: Skölj, rensa och dela frukten.Blanda plommon och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. ...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:45

        Antal: ca 8-10 personer Ugn: 150 grader, 50 minuter   Ingredienser: 225 g smör 3½ dl ljusbrunt farinsocker 2 nektariner, skivade 150 g blåbär eller björnbär 1 lime 4 ägg 3½ dl vetemjöl 1 tsk malen kardemumma Sa...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:00

Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter   Ingredienser:2 morötter, skalade och slantade1 gul lök, hackad2 msk olivolja7 dl vatten500 g krossade tomater1 kycklingbuljongtärning½–1 msk honung½ msk balsamvinäger½ tsk salt½ tsk nyma...

Av Maria - Söndag 14 juli 09:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser:200 g morötter200 g vitkål1 gul lök250 g broccoli1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta, finriven2 msk fisksås2 msk japansk soja1 msk strösockerca 8 dl kokt ris (ca 3 dl okokt)½ dl cashewnöttersalt Till servering:4 ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se