Direktlänk till inlägg 31 december 2012
Ugn: 100 grader, tills innetemperatur 68 grader
Ingredienser:
4 ankbröst
7 dl torr cider till sås och till kål
2 fasta svenska äpplen
1 bananschalottenlök
2 kvistar färsk timjan
3 msk calvados
4 dl kalvfond
4 msk äppelcidervinäger
½ huvud savoykål
1 pkt bacon
1 tsk kummin
Maizena
Olja och smör att steka i
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Skär ett rutmönster i skinnet på varje ankbröst, skär inte för djupt, endast skinnet ska skåras.
Salta och peppra båda sidor av bröstet, använd rikligt med nymalen svartpeppar.
Stek sedan brösten med skinnsidan ner först. Stek i både olja och smör så brösten får yta och slå fettet som som samlas i pannan över brösten medan de steks.
När de fått färg, tillaga klart i ugnen med en stektermometer.
Ugnen ska vara på ca 100 garder och när anbrösten har en innertemperatur på 60 grader är ankan färdig.
(Innertemperatur ankbröst: 60 grader medium, 68 grader well done).
Hacka lök och äpple fint och fräs sedan i smör i en kastrull.
Tillsätt både calvados och äppelcider i kastrullen och låt det koka upp.
Tillsätt kalvfond och låt allt koka samman.
Fortsätt med äppelcidervinäger.
Blanda maizena med kallt vatten och rör ihop.
Red sedan såsen till önskad konsistens, det ska vara en rinnig sås men du väljer själv.
Strimla kålen tunt och skiva ner all bacon i mindre bitar.
Bräsera kål och bacon i en kastrull tillsammans med cidern, timjan och kummin.
När baconen är tillagad är det dags att servera tillsammans med ankbrösten och cidersåsen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|