Direktlänk till inlägg 1 december 2013
Ingredienser:
10 strömmingsfiléer
2 ägg
3 dl grädde
4 dl grovt rågmjöl
1 röd lök
2-3 lagerblad
1 morot
vitpepparkorn
1 msk smör
2 msk olivolja
ÄTTIKSLAG (1-2-3LAG)
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
Gör så här:
Blanda ägg och grädde/mjölk i en skål och lägg i filéerna.
Låt dra över natten.
Panera filéerna genom att vända dem i grovt rågmjöl och stek dem sedan i smör och olja med köttsidan ner först.
Låt filéerna sedan rinna av.
Gör lagen genom att vispa ihop ingredienserna.
Dela filéerna på mitten till mindre flundror.
Skiva morötter och rödlök och varva i skålen tillsammans med kryddorna.
Slå sedan över lagen.
Lägg en tallrik över den inlagda strömmingen och låt stå i ca 1 dygn innan servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|