Direktlänk till inlägg 18 december 2013
Frukost: Frökex med pålägg
kcal: 179
Ingredienser:
Frökex:
1/2 dl pumpafrö
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
30 g smält kokosfett
2 dl vatten
2 msk pofiber (glutenfritt, potatisfiber)
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
Ev kardemumma eller kummin
Flingsalt
1 tsk bregott
1 skiva ost, 15 g (28%)
Några gurkskivor
Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser till frökex.
Smält kokosfettet och häll ner detta i fröna.
Häll ner i vatten, salt (och önskade kryddor) och låt blandningen svälla 10 minuter.
Häll ut på bakplåtspapper och lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå.
Dra med handen (eller med degskrapa eller kavla) så att frödegen blir lika stor som bakplåtspappren.
Dra sedan bort översta arket, strö över lite flingsalt och grädda mitt i ugnen i 45 minuter.
Ta ut och skär till snygga rutor.
Sätt sedan in plåten igen och låt kexen torka med ugnsluckan på glänt i 30 minuter.
Bred smör på två av kexen och lägg ost och gurka på kexet, spara resten till en annan gång.
Lunch/Middag: Färsfylld zucchini
kcal: 316
Ingredienser:
100 g nötfärs
1 msk tomatpuré
1/2 zucchini delad på längden (150 g)
20 g riven ost
Gör så här:
Stek färsen i stekjärn.
Krydda med salt, peppar, oregano.
Tilsätt tomatpuré mot slutet.
Lägg färsen på zucchinin, toppa med riven ost.
Värm i 225 graders ugn i ca 15 minuter.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|