Direktlänk till inlägg 19 december 2013
Antal: 4-6 portioner
Ugn: 175 grader, 1 timme och 45 minuter
Ingredienser:
Ca 1 kg tjocka revben
1½ dl glögg
1 msk finhackad ingefära
½ liten lök
½ dl ljus soja
½ tsk malen svartpeppar
2 stjärnanis
1 liten kanelstång
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda glögg, hackad ingefära, strimlad lök, soja, svartpeppar, stjärnanis och kanelstång i en kastrull.
KOka upp, låt sjuda samman i ett par minuter.
Lägg revbensspjällen i en ugnsfast form, salt och peppra runtom.
Slå på glögglagen och blanda grovt.
Stek mitt i ugnen 1 timma och 45 minuter.
Vänd på revbenen någon gång och pensla dem flera gånger med glögglagen i formen så att de så småningom får en fint glaserad yta.
Skär upp revbenen och servera dem varma eller ljumna.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|