Direktlänk till inlägg 14 december 2014
Antal: ca 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
8 st pepparkakor
20 g smör till smörjning
1½ dl Farinsocker
4 msk vatten
4 msk apelsinsaft
Apelsinskal från en apelsin
4 msk Ekologiskt Strösocker
Ett halvt paket (0,25 g) saffran
1 msk potatismjöl
3 st äggvitor
2 msk Ekologiskt Strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °C.
Smörj dina formar ordentligt.
Sockra dem så att hela formen blir täckt.
Krossa pepparkakorna.
Strössla pepparkaksbitarna i botten av dina formar och ställ formarna i frysen.
Koka upp vatten, apelsinsaft, skal, socker och saffran.
Sikta ner potatismjölet och värm upp blandningen under omrörning.
Denna blandning skall bli seg och klisterliknande!
Ta av från värmen.
Vispa upp äggvitorna.
När dessa har börjat hårdna, häll i sockret och fortsätt vispa tills marängen är hård och du utan problem kan vända skålen upp och ner över huvudet.
Tag lite av marängen och vispa ut din saffransmet tills den löses upp.
Vänd ner saffransmeten i marängen försiktigt.
Spritsa ut sufflésmeten i dina formar, över pepparkaksbitarna.
Stryk ut smeten jämn i formarna.
Använd tummen och dra bort smet som sitter fast på kanten av formarna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Servera direkt!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|