Direktlänk till inlägg 14 december 2014

Saffran & apelsinsufflé med pepparkaka

Av Maria - 14 december 2014 15:45

Antal: ca 4 portioner

Ugn: 175 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

8 st pepparkakor

20 g smör till smörjning

1½ dl Farinsocker

4 msk vatten

4 msk apelsinsaft

Apelsinskal från en apelsin

4 msk Ekologiskt Strösocker

Ett halvt paket (0,25 g) saffran

1 msk potatismjöl

3 st äggvitor

2 msk Ekologiskt Strösocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 °C.

Smörj dina formar ordentligt.

Sockra dem så att hela formen blir täckt.
Krossa pepparkakorna.

Strössla pepparkaksbitarna i botten av dina formar och ställ formarna i frysen.


Koka upp vatten, apelsinsaft, skal, socker och saffran.

Sikta ner potatismjölet och värm upp blandningen under omrörning.

Denna blandning skall bli seg och klisterliknande!

Ta av från värmen.
Vispa upp äggvitorna.

När dessa har börjat hårdna, häll i sockret och fortsätt vispa tills marängen är hård och du utan problem kan vända skålen upp och ner över huvudet.
Tag lite av marängen och vispa ut din saffransmet tills den löses upp.

Vänd ner saffransmeten i marängen försiktigt.

Spritsa ut sufflésmeten i dina formar, över pepparkaksbitarna.

Stryk ut smeten jämn i formarna.

Använd tummen och dra bort smet som sitter fast på kanten av formarna.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Servera direkt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Av Maria - Onsdag 15 maj 15:15

Antal: 4 ´portioner   Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...

Av Maria - Onsdag 15 maj 08:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards