Direktlänk till inlägg 14 december 2014
Mängd: 2 liter
Ingredienser:
75 cl glögg
5 dl tranbärsjuice
1 apelsin, saften
4 kanelstänger
granatäpple, kärnorna
2 apelsiner, i skivor
malen kanel (till glasen)
strösocker (till glasen)
5 dl fruktsoda
is
Gifflar med ädelost & fikonmarmelad:
1 förp gifflar
100 g ädelost
0,5 dl fikonmarmelad
färsk rosmarin
Gör så här:
Blanda glögg med tranbärsjuice, apelsinsaft, kanelstänger, granatäppelkärnor och apelsinskivor i en stor kanna eller skål.
Spara en apelsinskiva till att fukta kanterna på glasen med.
Låt stå och dra i ca 20 minuter.
Dekorera glasen genom att blanda kanel och socker på ett fat.
Fukta kanten på glasen med en apelsinskiva och doppa sen glasen i blandningen av kanel och socker. Det är bra att förbereda ett tag innan så det hinner stelna ordentligt.
Häll i fruktsodan och is precis innan servering.
Gifflar med ädelost och fikonmarmelad:
Skär varje giffel på mitten på längden.
Lägg de halva gifflarna med den skurna sidan nedåt.
Skär en liten bit ädelost och lägg på varje.
Ha på en liten klick fikonmarmelad och dekorera med rosmarin.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|