Direktlänk till inlägg 26 november 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
Sås:
2 vitlöksklyftor
2 msk sambal oelek
1 msk riven ingefära
2 tsk honoung
2 msk sesamolja
2 salladslökar
Salt
Peppar
Kött:
500-600 g sidfläsk i skivor
Tillbehör:
4 msk sesamfrön
150 g sockerärtor
150 g haricots verts
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Sås: Blanda riven eller pressad vitlök, sambal oelek, ingefära, honung, sesamolja och strimlade salladslökar till såsen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg sidfläsk i en ugnssäker form.
Pensla på såsen och grilla mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Vänd på skivorna efter halva tiden.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna.
Koka sockerärtor och haricots verts och servera till köttet och strö över sesamfröna.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|