Direktlänk till inlägg 15 november 2015
Antal: 2 plåtar
Ugn: 50 grader, ett par timmar
Ingredienser:
½ msk lantbuljongpulver eller ½ grönsaktsbuljong
4 dl vatten
2 dl linfrön
2 palsternackor
2 dl solrosfrön
4 dl helt bovete
1 röd eller gul lök
1 msk olivolja
Gör så här:
Smält buljongen i vatten genom att värma det.
Häll i linfröna och låt stå i minst 4 timmar.
Riv palsternackorna.
Lägg dem i en matberedare och kör till en torr smet.
Skala och finhacka löken fint.
Tillsätt linfrön inklusive linfrövatten, solrosfrön, bovete och olja och låt gå ett tag i matberedaren.
Tillsätt löken mot slutet och kör sedan bara ett par varv, löken kan få en besk smak annars.
Täck två plåtar med bakplåtspapper och bred ut smeten med hjälp av en slickepott.
Det ska vara ett riktigt tunt lager.
Sätt ugnen på 50 grader och ställ in plåtarna.
Låt ugnslucken stå lite på glänt.
För att göra det lättare att bryta kexen i jämna bitar kan du ta ut plåtarna efter ett par timmar och skära rutor i smeten.
Ställ sedan tillbaka plåtarna i ugnen och låt dem stå under natten.
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|