Direktlänk till inlägg 15 november 2015

Maria Helanders rawfoodkex (LCHF)

Av Maria - 15 november 2015 10:15

Antal: 2 plåtar

Ugn: 50 grader, ett par timmar


Ingredienser:

½ msk lantbuljongpulver eller ½ grönsaktsbuljong

4 dl vatten

2 dl linfrön

2 palsternackor

2 dl solrosfrön

4 dl helt bovete

1 röd eller gul lök

1 msk olivolja


Gör så här:

Smält buljongen i vatten genom att värma det.

Häll i linfröna och låt stå i minst 4 timmar.

Riv palsternackorna.

Lägg dem i en matberedare och kör till en torr smet.

Skala och finhacka löken fint.

Tillsätt linfrön inklusive linfrövatten, solrosfrön, bovete och olja och låt gå ett tag i matberedaren.

Tillsätt löken mot slutet och kör sedan bara ett par varv, löken kan få en besk smak annars.

Täck två plåtar med bakplåtspapper och bred ut smeten med hjälp av en slickepott.

Det ska vara ett riktigt tunt lager.

Sätt ugnen på 50 grader och ställ in plåtarna.

Låt ugnslucken stå lite på glänt.

För att göra det lättare att bryta kexen i jämna bitar kan du ta ut plåtarna efter ett par timmar och skära rutor i smeten. 

Ställ sedan tillbaka plåtarna i ugnen och låt dem stå under natten.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 14 juli 06:30

Antal: 8 portioner   Ingredienser:2 marängbottnar, 24 cm i diameter3 dl vispgrädde2 dl lätt crème fraiche½ dl Florsocker50 g daimkulor¾ dl chokladsås1 ½ liter (750 g) jordgubbar   Gör så här: Lägg en marängbotten i en springform.Ringla över...

Av Maria - Lördag 13 juli 06:45

Antal: 4 glas   Ingredienser: ½ liter (250 g) jordgubbar¾ dl Finkornigt Strösocker1 ½ dl tequila   Gör så här: Blanda samtliga ingredienser i en mixer och kör tills det är slätt.Häll upp i fyra glas. Garnera eventuellt med en jordgubbe....

Av Maria - Fredag 12 juli 13:00

Antal: 2 burkar   Ingredienser:500 g rabarber 500 g Syltsocker 2 tsk kardemumma, malen 1 vaniljstång   Gör så här:Skölj och skiva rabarbern och blanda tillsammans med syltsocker och kardemumma i en gryta.Dela vaniljstången på mitten och...

Av Maria - Fredag 12 juli 07:00

Jäsning:  30 minuter + 45 minuter Ugn: 225 grader, 8-10 minuter   Ingredienser: 1 påse torrjäst för söta degar 5 dl mjölk 15 dl specialvetemjöl 150 g rumsvarmt smör 1 tsk salt 1 dl strösocker 1½ tsk malen kardemumma Fyllning...

Av Maria - Torsdag 11 juli 12:15

Ingredienser: 250 g hallon 1 ägg 1 1/4 dl Syltsocker 25 g smör, rumstempererat   Gör så här: Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad ka...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se