Direktlänk till inlägg 3 oktober 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
200 g champinjoner
4 st schalottenlökar
1 msk olivolja
50 g smör eller margarin
2 dl torrt vitt vin
4 msk crème fraiche
Salt
Peppar
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i munsbitar.
Halvera champinjonerna så att de är i ungefär samma storlek som kycklingen.
Hetta upp oljan i en wok eller panna.
Lägg i kycklingen och bryn den runt om (ca 2 min).
Ta upp kycklingen.
Smält matfettet i woken och fräs schalottenlök och champinjoner ca 5 min.
Häll på vinet och koka upp.
Låt koka tills vätskan har reducerats till 2/3.
Sänk värmen och lägg i kycklingen.
Rör ner crème fraiche och låt rätten sjuda ca 5 min tills kycklingen är genomkokt.
Smaksätt med salt och svartpeppar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|