Direktlänk till inlägg 11 oktober 2015
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
18 st småa purjolökar
4 msk olivolja
3 nypor svartpeppar
3 nypor grovsalt
100 g smör
2 dl vatten
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 st färsk kvist rosmarin
60 g getost
2 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
2 st färska kvistar timjam
Gör så här:
Skär av den övre delen av blasten på purjolökarna och spara den.
Häll olivoljan över purjolökarna.
Ringa över en matsked honung och smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop allt med händerna så att kryddningen täcker purjon.
Grilla sedan purjolökarna så att de får svarta ränder.
Hacka purjolöksblasten fint (den du sparade ovan).
Lägg hälften av smöret, vattnet och salt i en kastrull och smörkoka purjolöksblasten ca 10 minuter.
Häll av vattnet.
Gör en sås med bottenredning:
smält andra hälften av smöret och rör i mjölet.
Rör sedan gradvis ner mjölk och grädde och låt blandningen sjuda.
Tillsätt lite färsk hackad timjan, salt och peppar.
Smaka av.
Tillsätt sedan den smörkokta purjoblasten samt 30 g getost i såsen.
Rör om!
Till dressingen blandas hackad rosmarin, honung, salt och peppar med äppelcidervinägern.
Lägg upp allt på ett fat.
Börja med purjostuvningen, skär sedan grillade purjolökar i grova bitar.
Smula resten av getosten ovanpå samt ringa över dressingen.
Dekorera med rosmarin, timjan, grovsalt och peppar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|