Direktlänk till inlägg 13 oktober 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
ca 8 hg pumpa, butternutsquash eller hokkaido
1 äpple
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 cm färsk ingefära ca
1 msk olja
1 l vatten
2 – 3 tärningar hönsbuljong
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
ev hackad färsk timjan, krasse
salt och vitpeppar efter smak
Gör så här:
Skala och kärna ur pumpa och äpple, skär i ca 2 cm stora bitar.
Skala och skär lök, vitlök och ingefära i mindre bitar.
Fräs alltsammans i olja i kastrull ca 10 min.
Tillsätt vatten och buljongtärningar, koka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 min.
Mixa till slät soppa.
Tillsätt grädde och vin, låt koka upp, smaka av med salt och peppar.
Klipp lite krasse eller timjan över.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|