Direktlänk till inlägg 14 oktober 2015

Älgkalops med kantareller

Av Maria - 14 oktober 2015 15:15

Ingredienser:

1 kg älgkött + ett märgben
300 g morot
300 g kantareller förvällda och klara
2 st gula lökar
1 st röd paprika
10 st enbär
10-12 st vitpepparkorn
10-12 st kryddpepparkorn
5 st lagerblad
1 l vatten
2 st oxbuljongtärningar
1 msk soja
25 g smör
2-3 dl Oatly imat havrebas
colorit


Gör så här:

Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar, om du inte gjorde detta redan vid styckningen.
Skala och skär morötter, paprika och lök i bitar.
Bryn köttet i smör i en gryta.
Lägg enbär, vitpeppar och kryddpeppar i en tekula, så är de enkla att ta bort när det är färdigt.
Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och tekulan med kryddor.
Låt fräsa några minuter under omrörning.
Häll över vatten så att det precis täcker köttet.
Smaka av med lite salt.
Tillsätt buljongtärningarna, sojan och colorit så att kalopsen får rätt färg.
Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten.
Skumma av och låt sjuda i 1,5 timma ungefär.
Lägg i paprikan sent så den inte kokas bort fullständigt.
Sätt på potatisen när det gått 90 minuter.
När potatisen är klar är det dags att reda av kalopsen med lite maizena redning så är den färdig. 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards