Direktlänk till inlägg 22 oktober 2015
Antal: ca 6 dl
Ingredienser:
200 g morötter
200 g rättika
1 röd chili, tex spansk peppar
2 dl risvinäger
1 dl rörsocker
1 dl vatten
2 msk asiatisk fisksås
1 msk riven färsk ingefära
Tillbehör:
Sesamolja
Sesamfrö
Finstrimlad mynta
Gör så här:
Skala och skiva mörötter och rättika.
Skär skivorna i tunna stavar och lägg i en skål.
Kärna ur och finstrimla chilin och blanda ner.
Rör ihop vinäger, socker, vatten, fisksås och ingefära.
Rör tills sockret löst upp.
Häll blandningen över grönsakerna.
Låt stå svalt i ca 45 minuter.
Lägg upp lite av inläggningen i en severingsskål.
Droppa över sesamolja och strö på sesamfrön och mynta.
Pickles med lätt smak av ingefära och sesam.
Pasar fint till olika nudelrätter och grytor.
Grönsakaspicklesen håller 1-2 veckor i sluten förpackning i kylen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|