Direktlänk till inlägg 23 oktober 2015
Antal: ca 8 portioner
Ugn: 175 grader, ca 45 minuter
Ingredienser:
Glasyr:
Sätt ugnen på 175 °C.
Vispa smör och de två sockersorterna poröst.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Smält chokladen över ett vattenbad och ställ åt sidan för att svalna.
Riv pumpan och blanda ner i smörblandningen.
Vänd ner den smälta chokladen.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel och vänd ner i smeten.
Smöra en sockerkaksform och häll i smeten.
Jämna ut ytan med en slickepott.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.
Ta ut från ugnen och låt svalna cirka 10 minuter.
Vänd kakan på ett galler och låt svalna ytterligare.
Lägg över en handduk.
Gör glasyren genom att blanda florsocker och färskpressad apelsinsaft.
Dekorera kakan när den är helt sval.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|