Direktlänk till inlägg 29 oktober 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 skivor fläskkarré
1/2 msk smör eller magarin
Blomkålsmos:
900 g mjölig potatis
1/2 (ca 400 g) blomkål
1 dl mjölk
1 msk smör eller magarin
Salt
Peppar
1 citron
Senapsgurka:
1/2 gurka
1/2 msk olivolja
2 msk senap, gärna skånsk
1 msk vatten
1 tsk dragon
Resten av citronen från blomkålsmoset
Gör så här:
Blomkålsmos: Skala potatisen och koka den i riktligt med saltat vatten. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg dem i potatisvattnet när det återstår ca 10 minuter av potatisens koktid. Häll av vattnet. Stöt sönder potatisen och blomkålen, vispa med en elvisp, späd med varm mjölk och matfettet. Smaka av med salt och peppar. Skölj citronen, riv skalet och smaka av moset med det.
Senapsgurka: Dela citronen och pressa hälften och skär resten i klyftor. Skär gurkan i tärningar. Blanda citronsaft, olivolja, senap och vatten och vänd ner gurkan. Krydda med dragon, salt och peppar.
Karré: Krydda karrén med salt och peppar och bryn den i matfettet i en stekpanna. Sänk värmen och stek ytterligare ca 6 minuter. Vänd köttet då och då.
Servera karrén med potatis- och blomkålsmos, citronklyftor och gurksallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|