Direktlänk till inlägg 6 november 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g pasta (gärna casarecce)
600 g tunnskivade kycklingfiléer
2 schalottenlökar
2 burk krossade tomater
1 msk olivolja
Salt
2 krm cayennepeppar
2 dl vitt maglagninsvin
2,5 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
0,5 kruka basilika
Gör så här:
Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
Skär kycklingen i bitar.
Skala och skiva lökarna.
Bryn kycklingbitarna i olivoljan i en het stekpanna.
Lägg sedan i löken och krydda med salt och cayennepeppar.
Blanda ner tomaterna, vinet och grädden, koka på svag värme ca 10 minuter.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Riv osten.
Hacka basilikan och blanda ner i kycklingpannan.
Servera kycklingen med pastan och parmesanosten.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|