Direktlänk till inlägg 6 november 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g pasta (gärna casarecce)
600 g tunnskivade kycklingfiléer
2 schalottenlökar
2 burk krossade tomater
1 msk olivolja
Salt
2 krm cayennepeppar
2 dl vitt maglagninsvin
2,5 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
0,5 kruka basilika
Gör så här:
Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
Skär kycklingen i bitar.
Skala och skiva lökarna.
Bryn kycklingbitarna i olivoljan i en het stekpanna.
Lägg sedan i löken och krydda med salt och cayennepeppar.
Blanda ner tomaterna, vinet och grädden, koka på svag värme ca 10 minuter.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Riv osten.
Hacka basilikan och blanda ner i kycklingpannan.
Servera kycklingen med pastan och parmesanosten.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|