Direktlänk till inlägg 12 november 2015
Ingredienser:
4 dl florsocker
4 msk vatten
2 krm citronsaft eller ättika (valfritt)
Gör så här:
Blanda florsocker med 1,5 msk vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke till en jämn glasyr.
Späd om det behövs med en halv msk vatten lite i taget tills glasyren precis är smidig och kan droppas över det du vill ha den till.
Sockerglasyren är klar att använda - helst inom kort för den torkar på ytan.
Rör ihop igen om den torkat och tillsätt ev. några droppar vatten.
Ringla eller droppa över kakor eller bred ut glasyren över det du önskar garnera.
Låt glasyren stelna 30 minuter.
Vill du spritsa ut glasyren så fyller du den i en spritspåse med en smal tull på några mm.
Ska du inte använda den direkt så täck över den med plastfilm så den inte torkar.
Rör ihop den innan du använder den.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|