Direktlänk till inlägg 17 november 2015
Antal: 12-14 bitar
Ingredienser:
Botten:
250 g mandelmassa
Chokladtryffel:
250 g mörk choklad
250 g mjölkchoklad
2½ dl vispgrädde
2 msk rom
Ev. florsocker till dekor
Gör så här:
Klä en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med plastfolie.
Riv mandelmassan grovt och tryck ut den i ett tunt lager i botten av formen.
Blöt fingrarna med lite vatten så klibbar det inte så fast lika mycket.
Bryt den mörka chokladen och mjölkchokladen i mindre bitar.
Mät upp vispgrädden i en kastrull, tillsätt chokladen och värm försikigt på låg värme, rör om tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa.
Rör ner rommen.
Häll smeten i formen och låt svalna.
Ställ den avsvalnade kakan i kylen och låt den stelna i minst 5 timmar, men gärna över natten.
Lossa tårtan från formen genom att skära med en kniv längs kanten.
Dekorera ev. genom att använda små tårtpapper som schablon och pudra florsocker över.
Tårtan är väldigt hållbar och förberedes i god tid.
Förvara i kylen strax före servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|