Direktlänk till inlägg 17 november 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Vitkålsgryta:
1 litet vitkålshuvud, ca 400 g
Smör eller kokosfett att steka i
3 salladslökar
1 tsk harissakrydda
3 dl grädde
Salt
Peppar
Lammfärsbiffar:
500-600 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
½ dl majonnäs
Smör eller kokosfett att steka
Gör så här:
Vitkålsgryta: Strimla vitkålen fint. Stek den i en stor stekpanna i rikligt med smör eller kokosfett. Strimla salladslöken och tillsätt den tillsammans med harissakrydda, grädde, salt och peppar. Låt puttra medan du gör biffarna.
Lammbiffar: Blanda färsen med riven eller pressad vitlök, spiskummin och majonnäs. Krydda också med salt och peppar. Gör ett stekprov om du är osäker på smaksättningen. Forma färsen till åtta biffar och stek i smör eller kokosfett.
Servera biffarna med den stekta vitkålen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|