Direktlänk till inlägg 18 november 2015
Antal: ca 25 bitar
Ingredienser:
200 gram ljus blockchoklad
200 gram mörk blockchoklad
50 gram vit choklad
1 dl hasselnötter
1 dl flagad mandel
1 dl russin
1 dl hackad torkad aprikos
Gör så här:
Förbered en 20x30 cm form med ett bakplåtspapper i botten att hälla chokladen i.
Bryt den ljusa och mörka chokladen i bitar och smält den.
Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en annan bunke.
Smält den ljusa och mörka chokladen under omrörning i vattenbad genom att sätta bunken i sjudande vatten i en kastrull eller bred panna med höga kanter eller smält i mikro genom att mikra någon halv minut i taget på full effekt och ta ut och röra tills den smält.
Bred ut chokladen på bakplåtspappret.
Smält sedan den vita chokladen.
Ringla över vit choklad i ett jämnt mönster över den ljusa och mörka chokladen, ex. i cirklar eller kors och tvärs.
Rosta hasselnötter och mandel i en kastrull i en liten kastrull.
De ska få lite färg. Rör om hela tiden.
Akta så de inte bränns.
Sprid ut nötterna jämnt fördelade över chokladen.
Strimla aprikoserna och strö över dem jämnt över chokladen tillsammans med russinen.
Tryck ner nötterna och de torkade frukterna lite så att de fastnar i chokladen.
Låt chokladen stelna i rumstemperatur.
Bryt loss lagom stora bitar ca 4x4 cm stora och lägg upp på fat för servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|