Direktlänk till inlägg 19 november 2015
Antal: 7 portioner
Ugn: 200 grader, ca 30 minuter + 175 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
1,5 kg tjocka revbensspjäll
Marinad:
1 tsk salt
3 msk kinesisk soja
4 st pressade vitlöksklyftor
3 krm svartpeppar
4 msk matolja eller olivolja
Glasering:
3 msk honung
2 msk senapspulver eller 4 msk dijonsenap
Gör så här:
Gnid in revbensspjällen med marinaden.
Lägg i en stor påse eller skål täckt med plastfolie.
Låt stå gärna stå att marinera över natten eller några timmar i kylen.
Vänd då och då.
Det går också bra att knåda in marinaden och sedan steka dem direkt.
Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
Gnid in revbenen i honung och senap.
Lägg revbensspjällen med köttsidan upp i en ugnsform.
Stek dem en halvtimme, lägg ett ark folie över dem och ner runt dem och sänk sedan värmen till 175 grader och stek i ytterligare en timme.
Sätt gärna i en stektermometer och ta ut revbenen när innertemperaturen är 70 grader.
Ta ut och låt svalna något.
Lägg på skärbräda med benet uppåt och skär i skivor längs med benet.
Dela ev. skivorna i två bitar.
Lägg upp på fat och servera.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|