Direktlänk till inlägg 26 november 2015

Glöggcheesecake med pepparkaksbotten

Av Maria - 26 november 2015 19:00

Antal: 12 bitar

Ugn: 175 grader, 10 minuter


Ingredienser:

100 gram smör
200 gram pepparkakor
5 gelatinblad
500 g naturell färskost som ex. Philadelphiaost
2 lime
0,5 dl glögg
1,75 dl florsocker
4 dl crème fraiche
Gelé: 5 blad gelatin
1,5 dl glögg
2 msk socker


Gör så här:

Botten:

Sätt ugn på 175 grader.
Smält smöret i en bunke eller kastrull.
Krossa pepparkakorna i en påse eller bunke och tillsätt till smöret samt till en grynig blandning.
Tryck ut pepparkaksblandningen i ett jämnt lager på botten samt upp ca 3 cm på kanterna i en springform (rund form cirka 25 cm), gärna med löstagbar botten.
Baka botten i 10 minuter.

Ta ut och låt svalna.


Fyllning:

Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 5 minuter.
Riv skal av lime.
Rör Philadelphiaosten mjuk och blanda den med limeskal, socker och crème fraiche.
Vispa alltsammans pösigt med elvisp.
Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull med glöggen.
Vispa ner gelatin- och glöggblandningen i fyllningen och bred ut i formen.
Låt glöggcheesecaken stå att stelna i kylen minst en timme.


Gelé med glögg:

värm glöggen tillsammans med socker i en kastrull och till ca 80 grader och rör i gelatinbladen tills de smält.
Låt svalna till ca 40 grader och häll gelén över den kalla cheesecaken.
Låt kanten på springformen sitta kvar så att inte gelén rinner över kanten på cheesecaken.
Sätt in i kylen att stelna någon halvtimme.


Garnera med valfria bär, kanelstång, citronmeliss, mynta, flagad choklad, tunna chokladtrianglar eller bitar, kokos, pudrad kanel eller annan garnering till servering.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards