Direktlänk till inlägg 26 november 2015
Antal: 12 bitar
Ugn: 175 grader, 10 minuter
Ingredienser:
100 gram smör
200 gram pepparkakor
5 gelatinblad
500 g naturell färskost som ex. Philadelphiaost
2 lime
0,5 dl glögg
1,75 dl florsocker
4 dl crème fraiche
Gelé: 5 blad gelatin
1,5 dl glögg
2 msk socker
Gör så här:
Botten:
Sätt ugn på 175 grader.
Smält smöret i en bunke eller kastrull.
Krossa pepparkakorna i en påse eller bunke och tillsätt till smöret samt till en grynig blandning.
Tryck ut pepparkaksblandningen i ett jämnt lager på botten samt upp ca 3 cm på kanterna i en springform (rund form cirka 25 cm), gärna med löstagbar botten.
Baka botten i 10 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Fyllning:
Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 5 minuter.
Riv skal av lime.
Rör Philadelphiaosten mjuk och blanda den med limeskal, socker och crème fraiche.
Vispa alltsammans pösigt med elvisp.
Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull med glöggen.
Vispa ner gelatin- och glöggblandningen i fyllningen och bred ut i formen.
Låt glöggcheesecaken stå att stelna i kylen minst en timme.
Gelé med glögg:
värm glöggen tillsammans med socker i en kastrull och till ca 80 grader och rör i gelatinbladen tills de smält.
Låt svalna till ca 40 grader och häll gelén över den kalla cheesecaken.
Låt kanten på springformen sitta kvar så att inte gelén rinner över kanten på cheesecaken.
Sätt in i kylen att stelna någon halvtimme.
Garnera med valfria bär, kanelstång, citronmeliss, mynta, flagad choklad, tunna chokladtrianglar eller bitar, kokos, pudrad kanel eller annan garnering till servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|