Direktlänk till inlägg 28 november 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
Rostad blomkål:
1 stort blomkålshuvud
Olivolja
Salt
Peppar
Kycklingen:
500-600 g kycklingbröstfilé
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
Smör eller kokosfett att steka i
Salt
Peppar
Pestosås:
3 msk färdig pesto
2 dl créme fraiche
Pressad citronsaft
Salt
Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär blomkålen i skivor och lägg dem på en ugnsplåt, gärna med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja och strö över salt och peppar.
Låt stå i ugnen ca 20 minuter.
Gnid in kycklingen med rosmarin, timjan och lite salt och peppar.
Stek i smör eller kokosfett på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
Blanda peston med créme fraiche, lite pressad citron, salt och peppar.
Servera kycklingen med den ugnsrostade blomkålen och pestosåsen.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|