Direktlänk till inlägg 3 januari 2016
1933 (Tisdag)
Lunch: smör, bröd, ost, mesost.Pytt i panna med lök, rödbetssallad. Kaffe eller te, marmelad eller honung, kakor.
Middag: Brynt vitkålssoppa med fläskkorv. Mannagrynspudding med sylt.
Recept: Brynt vitkålssoppa här, Mannagrynspudding här
1934 (Onsdag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Smörgåslåda, Parisersmörgåsar, medvurst. Kaffe eller te, marmelad eller honung, mjuk pepparkaka.
Middag: Kokt gös med hollandaise eller räksås, kokt potatis. Fyllda mandelmusslor.
1952 (Torsdag)
Lunch: Stekt blodpudding med lingon.
Middag: Fin potatissoppa med ostsmörgås. Bakformsäppelkrans.
1955 (Måndag)
Lunch: Jägarägg med stekt svamp.
Middag: Vitkålssoppa med korvtärningar. Chokladpudding med tunn grädde eller mjölk.
1958 (Fredag)
Lunch: Strömming i paket med nykokt dillpotatis.
Middag: Fransk löksoppa med ugnsrostade bröd och riven ost. Enkel gräddkaka med iskall bärkompott.
1979 (Onsdag)
Middag: Tomatsoppa, knäckebrödsmörgås med strimlad purjolök. Ugnspannkaka smaksatt med apelsin.
Tvätta apelsin väl i ljummet vatten. Riv skalet och blanda det med pannkakssmeten.
1989 (Tisdag)
Middag: Musselsoppa med currysmak, bröd och ost. Pättar med bär eller sylt.
1993 (Söndag)
Middag: Kokt fisk, citronsås, pressad potatis, kokt broccoli. Glass med chokladsås.
2001 (Onsdag)
Middag: Vinterpytt med korv och rötter.
2002 (Torsdag)
Matkalendern: Allt i ett biff
2003 (Fredag)
Matkalendern: Kassler med broccolisås
2004 (Lördag)
Middag: Hamburgare med fetaostsallad.
2006 (Tisdag)
Matkalendern:
Äppelfläsk:
Skiva och strimla 500-600 g rimmat sidfläsk. Stek fläsket knaprigt med 2 skivade gula lökar. Blanda ner 3 urkärnade äpplen i fina klyftor och låt allt fräsa ihop.
2007 (Onsdag)
Matkalendern: Grönsaksplättar med tzatziki - Riv 2 morötter, 2 potatisar och 1 liten squash, blanda med 1 strimlad purjolök, ägg, salt och peppar. Stek plättarna. Servera med ½ riven och urkramad gurka, blandad med 1 burk matlagningsyoghurt, 1-2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar.
2008 (Torsdag)
Matkalendern: Färsbiffar med rödbeta
2013 (Torsdag)
Middag: Baskisk kyckling. Avokadomousse med bär.
2017 (Tisdag):
Köksalmanack: Grönkålssoppa med ägghalvor och rödbetsfrallor med färskost. Färsk frukt i säson.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|